ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Θήβα

Δημοσίευση 14 Αυγούστου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 14 Αυγούστου 2019, 08:45
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Θήβα
Facebook Twitter Whatsapp

Ρίψεις από εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα που επικρατεί από το πρωί της Τετάρτης στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται στην περιοχή Πρόδρομος Θηβών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης ξεκίνησαν ρίψεις νερού, προκειμένου να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Σημειώνεται ότι χθες στην περιοχή το ένα μέτωπο φωτιάς κατευθυνόταν προς τον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο, κάτι που σήμανε συναγερμός στις Αρχές.

Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Καρακάντζας, μιλούσε για «ενεξέλεγκτη» φωτιά που έκαιγε ό,τι έβρισκε μπροστά της και κατευθυνόταν με ταχύτητα προς την παραλία, φθάνοντας μόλις 1000 μ. από αυτήν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επίγειες κυρίως δυνάμεις -τα χωματουργικά μηχανήματα μαζί με τους πυροσβέστες- έδωσαν μια μεγάλη μάχη το πρωί της Τρίτης για να μη φτάσει το μέτωπο της φωτιάς στο εργοστάσιο της σωληνουργίας που βρίσκεται στην περιοχή και να αποτρέψουν την καταστροφή ποιμνιοστασίων, ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, «ανάμεσα στα καμένα είναι τρία εξωκλήσια τα οποία δεν μπόρεσαν οι επίγειες δυνάμεις να προστατεύσουν παρότι έδωσαν μια πραγματική μάχη».