ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτώς από την Πάρο: «Αισθάνομαι ζητιάνα για το παιδί μου»

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 16 Αυγούστου 2019, 12:37
Facebook Twitter Whatsapp

Η Μ. Κοτρώτσιου περιγράφει τον καθημερινό αγώνα δίπλα στη Μυρτώ, που κακοποιήθηκε στην Πάρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δάκρυα χαράς και συγκίνησης για τη Μυρτώ, που κακοποιήθηκε στην Πάρο πριν από επτά χρόνια. Η ίδια βρέθηκε ξανά στην Πάρο και έκανε το πρώτο της μπάνιο μετά την περιπέτειά της.

Η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσιου, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» περιέγραψε την καθημερινότητά τους, λέγοντας ότι κάθε μέρα είναι ένας αγώνας ζωής.
 
Η κα Κοτρώτσιου εξήγησε ότι οι γιατροί βοήθησαν όσο μπορούσαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά η επιστήμη δεν έχει φθάσει ακόμα στο σημείο να μπορεί να επέμβει σε θέματα που άπτονται του εγκεφάλου. «Μόνο ο Θεός μπορεί να βοηθήσει» είπε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα της Μυρτούς τόνισε ότι το χαμόγελο της κόρης της είναι αυτό που της δίνει ζωή. «Δόξα τω Θεώ, δεν το έχει χάσει» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο πρώτο της μπάνιο στην Πάρο, ύστερα από επτά χρόνια. «Στην αρχή την πείραξε το κρύο νερό, αλλά μετά ένιωσε πολύ ευχαριστημένη» είπε περιγράφοντας το μπάνιο της κόρης της.

Η κα Κοτρώτσιου εξέφρασε την ανησυχία της για την ασφάλεια του παιδιού της σε περίπτωση που κάποια στιγμή η ίδια φύγει από τη ζωή, ενώ αποκάλυψε ότι το κράτος δεν έχει βοηθήσει στο παραμικρό.

«Δεν λαμβάνουμε καν το επίδομα του δεύτερου προσώπου» τόνισε η ίδια και εξήγησε ότι αν δεν υπήρχαν οι συνάνθρωποί της, δεν θα μπορούσαν να ζήσουν εκείνη και η κόρη της. «Αισθάνομαι ζητιάνα για το παιδί μου» είπε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα της Μυρτούς απηύθυνε έκκληση στο κράτος, να «σκύψει» πάνω από όλες τις περιπτώσεις παιδιών που έχουν βρεθεί σε τόσο δύσκολη κατάσταση. «Αυτά τα παιδιά έχουν δικαιώματα και πρέπει κάποια στιγμή το κράτος να τα σκεφτεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.