ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο: Η μοιραία απογείωση του ελικοπτέρου στον Πόρο

Δημοσίευση 20 Αυγούστου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 20 Αυγούστου 2019, 19:12
Facebook Twitter Whatsapp

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το ελικόπτερο απογειώθηκε, προσέκρουσε στα καλώδια της ΔΕΗ, σημειώθηκε έκρηξη και συνετρίβη στη θάλασσα

Βίντεο που δέιχνει τη στιγμή της απογείωσης του μοιραίου ελικοπτέρου είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το ελικόπτερο απογειώθηκε, προσέκρουσε στα καλώδια της ΔΕΗ, σημειώθηκε έκρηξη και συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή νότια του λιμανιού του Πόρου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα καλώδια βρίσκονται σε πολύ χαμηλό ύψος και μάλιστα σε τόσο κοντινή απόσταση από το σημείο απογείωσης των ελικοπτέρων στο «παράνομο» ελικοδρόμιο του Γαλατά.

Υπενθυμίζουμε ότι νεκροί ανασύρθηκαν από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και οι τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου.

Πρόκειται για τον Έλληνα χειριστή και δύο Ρώσους επιβαίνοντες.

Στο σημείο όπου βρίσκεται η άτρακτος του ελικοπτέρου βρίσκονται προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, σε συνεννόηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υπάρχει έγκριση για μετακίνηση της ατράκτου σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.