ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στον Πόρο - Συγκινεί η χήρα του πιλότου: «Ο άγγελός μου δεν θα με ξαναπάρει στην αγκαλιά του»

Δημοσίευση 22 Αυγούστου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 22 Αυγούστου 2019, 12:16
Τραγωδία στον Πόρο - Συγκινεί η χήρα του πιλότου: «Ο άγγελός μου δεν θα με ξαναπάρει στην αγκαλιά του»
Facebook Twitter Whatsapp

Εν αναμονή του πορίσματος για τα αίτια της τραγωδίας στον Πόρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συντετριμμένη είναι η σύζυγος του άτυχου πιλότου, Νίκου Καρυστινού, που έχασε τη ζωή του μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά. 

«Ο Άγγελος μου,ο φίλος μου ,ο σύζυγος μου δεν θα με ξαναπάρει στην αγκαλιά του…. ένας Άνθρωπος ένας Άνδρας σπάνιος που υπήρξα τυχερή να τον βρω αλλα τόσο άτυχη να τον χάσω τόσο γρήγορα…», έγραψε στο μήνυμά της στο Facebook, αποχαιρετώντας τον συντροφό της.

Δείτε την ανάρτησή της:

Γιος πιλότου: Μου μιλούσε συχνά για τα καλώδια

Ήταν φανταστικός χειριστής και ακόμη καλύτερος πατέρας, λέει ο Βαγγέλης Καρυστινός, που μίλησε στον ΑΝΤ1.

«Μακάρι να μπορούσα να καλύψω σε ένα λεπτό το τι άνθρωπος ήταν ο πατέρας μου. Σαν πιλότος ήταν φανταστικός. Στο μόνο που ήταν καλύτερος ήταν στο να είναι πατέρας», είπε χαρακτηριστικά ο γιος του άτυχου πιλότου, προσθέτοντας πως πάντα ήθελε να πετάει.

Παράλληλα, συμπληρώνει πως πριν απογειωθεί έστειλε στην οικογένεια του φωτογραφίες.

Ο Γιάννης Μουές, μέλος των Ενόπλων Πιλότων που γνώριζε τον Καρυστινό αναφέρει πως λίγες ημέρες πριν χάσει τη ζωή του σε μία εκπαίδευση που έκανε σε νεότερους πιλότους τους προειδοποιούσε για τα καλώδια.

Την ίδια πληροφορία, επιβεβαίωσε και ο γιος του επισημαίνοντας πως ο πατέρας του τού είχε πει «Σε αυτό το σημείο υπάρχουν κάποια καλώδια πολύ επικίνδυνα».

Το πόρισμα θα ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας

Φως στα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά αναμένεται να ρίξει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα αποφανθούν αν επρόκειτο για μηχανική βλάβη ή για ανθρώπινο λάθος. Την ίδια ώρα, το δυστύχημα εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ασφάλεια των πτήσεων από ελικοδρόμια στην Ελλάδα, ενώ όπως αποκαλύφθηκε είχε ζητηθεί η σήμανση των καλωδίων της ΔΕΗ, πάνω στα οποία προσέκρουσε το ελικόπτερο, 1,5 χρόνο πριν.

Τα αποτελέσματα των ερευνών θα μεταβιβαστούν προς εκτίμηση και αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων είναι πρώιμο το στάδιο της διερεύνησης των αιτιών και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Το πόρισμα, λοιπόν, αναμένεται να δείξει εάν το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή μηχανικό πρόβλημα. Πληροφορίες, πάντως, κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη στο ελικόπτερο, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ, ακολούθησε έκρηξη και μετά σημειώθηκε η συντριβή στη θάλασσα.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή επιβεβαιώνει έγγραφο της προς την ΔΕΔΔΗΕ και τις αρμόδιες αρχές, όπου ζητούσε να υπάρξει ειδική σήμανση στα καλώδια της ΔΕΗ (τοποθέτηση ειδικών ανακλαστήρων), προκειμένου να είναι απολύτως ορατά από τους πιλότους, επισημαίνοντας τον κίνδυνο πρόσκρουσης στα καλώδια της.

Αντιδήμαρχος Πόρου: Δεν είναι εγκεκριμένο το ελικοδρόμιο

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πόρου, Γιώργος Κουτουζής, αποκάλυψε πως το ελικοδρόμιο στην περιοχή Γαλατά είναι παράνομο.

Ο κ. Κουτουζής, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως «υπάρχει ένας χώρος στην περιοχή Γαλατά, ο οποίος χωρίς να έχει άδεια απογειώνονται και προσγειώνονται ελικόπτερα, δεν υπάρχει όμως εγκεκριμένο ελικοδρόμιο». Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Πόρου, «με δική τους ευθύνη οι ιδιωτικές εταιρείες και χωρίς να υπάρχει αδειοδοτούμενο ελικοδρόμιο ανεβοκατεβάζουν ελικόπτερα. Το γεγονός έχει γίνει γνωστό και έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες Αρχές, από τις δημοτικές Αρχές του νησιού, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι».