ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία: Άγριος ξυλοδαρμός εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο από δύο ντελιβεράδες

Δημοσίευση 22 Αυγούστου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 22 Αυγούστου 2019, 12:30
Καταγγελία: Άγριος ξυλοδαρμός εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο από δύο ντελιβεράδες
Facebook Twitter Whatsapp

Η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου

Τον άγριο ξυλοδαρμό δύο συναδέλφων τους από δύο ντελιβεράδες καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων στο «Δρομοκαΐτειο». 

Σύμφωνα με την καταγγελία ο θυρωρός και ο ξυλουργός του νοσοκομείου ξυλοκοπήθηκαν το πρωί στην πύλη του Δρομοκαΐτειου από δύο ντελιβεράδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σωματείο, χρειάστηκε να διακομιστούν στο Τζάνειο νοσοκομείο, «σοβαρά τραυματισμένοι». 

Το περιστατικό 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Η διοίκηση του Δρομοκαΐτειου δεν επιτρέπει την είσοδο ντελιβεράδων εντός του νοσοκομείου γιατί εισέρχονται με μηχανάκια με μεγάλη ταχύτητα και έχουν παρασύρει πολλές φορές ψυχικά ασθενείς. Ντελιβεράς το πρωί εμφανίστηκε στην πύλη του νοσοκομείου με το μηχανάκι για παραγγελία. Ο θυρωρός του απαγόρευσε την είσοδο και ζήτησε να μεταφέρει τους καφέδες με τα πόδια, αφήνοντας στο πάρκινγκ το μηχανάκι. Ο ντελιβεράς ήθελε να αφήσει το μηχανάκι στη μέση του δρόμου. Στην παρατήρηση του θυρωρού ότι εμποδίζει την είσοδο άρχισε να φωνάζει και να απειλεί.

Έφυγε και γύρισε σε λίγη ώρα με έναν άλλο συνάδελφό του ντελιβερά και έδειραν άγρια τον θυρωρό και τον ξυλουργό του νοσοκομείου που έτυχε να βρίσκεται εκεί για δουλειά και έτρεξε προς βοήθεια του συναδέλφου θυρωρού.

Τους έριξαν κάτω και τους κλωτσούσαν. Ήθελαν να τους σκοτώσουν. Επενέβησαν άλλοι συνάδελφοι και τους έσωσαν». 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων, «το Δρομοκαΐτειο διαθέτει δύο φύλακες σε κάθε βάρδια, για μία απέραντη έκταση 400 στρεμμάτων και πάρα πολλά σημεία που μπορεί να εισέλθει κανείς.

Τρεις απόπειρες κλοπής του ΑΤΜ με ανατινάξεις, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών και φυλάσσεται μόνο από 10 φύλακες, δύο σε κάθε βάρδια λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Κλήθηκε η Αστυνομία χωρίς όμως να προλάβει να επέμβει στο περιστατικό. Η Αστυνομία ήδη εκτελεί προανάκριση. Δύο αστυνομικοί συνοδεύουν τους τραυματίες συναδέλφους στο Τζάνειο».