ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσικά ΜΜΕ: Γιος καταζητούμενου Ρώσου τραπεζίτη ο δεύτερος νεκρός του ελικοπτέρου

Δημοσίευση 22 Αυγούστου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 22 Αυγούστου 2019, 13:54
Ρωσικά ΜΜΕ: Γιος καταζητούμενου Ρώσου τραπεζίτη ο δεύτερος νεκρός του ελικοπτέρου
Facebook Twitter Whatsapp

Όπως αποκαλύπτει το ρωσικό RBC, ο δεύτερος νεκρός Ρώσος της τραγωδίας στον Πόρο ήταν γιος του καταζητούμενου πρώην αντιπροέδρου της Τράπεζας της Μόσχας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο φως φέρνει το ρωσικό σάιτ RBC λεπτομέρειες για την ταυτότητα του δευτέρου θύματος ρωσικής καταγωγής, που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο δυστύχημα με το ελικόπτερο στον Πόρο. Όπως γίνεται γνωστό, πέρα από τον διάσημο Ρώσο επιχειρηματία και μαικήνα των τεχνών, Μιχαήλ Αμπράμοβ, που είχε ιδρύσει το «Μουσείο Ρωσικών Εικόνων», ο άλλος επιβάτης ήταν ο Πάβελ Ακουλίνιν.

Ο νεαρός άνδρας ήταν ο σύντροφος της κόρης του συνεταίρου του Αμπράμοφ καθώς και γιος του πρώην αναπληρωτή προέδρου της Τράπεζας της Μόσχας Ντμίτρι Ακουλίνιν, δήλωσε στο RBC μια πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή του RBC, οι Ακουλίνιν και Αμπράμοφ πραγματοποιούσαν μαζί τις διακοπές τους στο γιοτ του Αντρέι Κοντρασόφ, επιχειρηματικό εταίρο του Αμπράμοφ.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Μουσείου Ρωσικών Εικόνων Σεργκέι Μπογκατύρεφ. «Ο Πάβελ Ακουλίνιν ήταν ο «γαμπρός» της κόρης του συνεργάτη του Μιχάηλ Αμπράμοφ, Αντρέι Κοντρασόφ. Ο Αμπράμοφ και ο Κοντράσοφ ήταν συνεργάτες στις οικοδομικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Μπογκατύρεφ.

Ποιος ήταν ο πατέρας του θύματος

Ο Αντρέι Μπορόντιν και ο Ντμίτρι Ακουλίνιν.

Ο Ντμίτρι Ακουλίνιν ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας. Στο τέλος του 2010, ξεκίνησε μία ποινική υπόθεση εναντίον του προέδρου της τράπεζας Αντρέι Μπορόντιν και άλλων στελεχών της τράπεζας - Η έρευνα τους προσδιόρισε ως υπόπτους για μεταφορά χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς των κυπριακών εταιρειών που ελέγχονταν από τους ίδιους το διάστημα μεταξύ 2008-2011. Το 2013-2014, ο Μπορόντιν και ο Ακουλίνιν κατηγορήθηκαν για ξέπλυμα χρήματος και κλοπή άνω του 1 δισ. ρουβλιών. Ωστόσο, διέφυγαν στο εξωτερικό.

Από τη στιγμή που τα στελέχη της τράπεζας διέφυγαν στο εξωτερικό, τέθηκαν στη διεθνή λίστα καταζητούμενων.