ΕΛΛΑΔΑ

Έσπαγε τις πόρτες με σφυρί και λήστευε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών (φωτό)

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 24 Αυγούστου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 24 Αυγούστου 2019, 12:52
Έσπαγε τις πόρτες με σφυρί και λήστευε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

«Πλούσια» η δράση του ληστή που συνελήφθη στον Άλιμο

Τουλάχιστον 30 ένοπλες ληστείες καταστημάτων τυχερών παιχνιδιών είχε πραγματοποιήσει ο 39χρονος άνδρας που συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τα ξημερώματα της Παρασκευής στον Άλιμο.

Ο δράστης είχε συλληφθεί λίγα λεπτά μετά από μια ακόμη ένοπλη ληστεία στην οδό Γούναρη στη Γλυφάδα όπου είχε αφαιρέσει από κατάστημα τυχερών παιχνιδιών το ποσό των 3.030 ευρώ.

Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης, ένα πιστόλι MAKAROV με γεμιστήρα με τέσσερα φυσίγγια, ειδικό σφυρί θραύσης κρυστάλλων και διάφορα είδη αμφίεσης .

Μάλιστα για τον εντοπισμό και την σύλληψή του, είχε συσταθεί ειδική ομάδα από το τμήμα εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και μετά από επισταμένες έρευνες και αξιοποίηση των εργαστηριακών ευρημάτων της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών επετεύχθη η ταυτοποίηση του. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε από την εγκληματική του δράση  ξεπερνάει τις 55.000 ευρώ.

Ο 39χρονος εντόπιζε καταστήματα τυχερώ παιχνιδιών και έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του φορώντας κουκούλα μπλούζας, έσπαγε τις γυάλινες πόρτες των καταστημάτων με τη χρήση ειδικού σφυριού.

Στην συνέχεια εισέβαλε στις επιχειρήσεις στην θραύση του υαλοπίνακα της κεντρικής εισόδου των καταστημάτων. Στη συνέχεια εισέβαλε στις επιχειρήσει και αφού ακινητοποιούσε υπαλλήλους και πελάτες αφαιρούσε τα χρήματα. Ο δράστης και κατά το παρελθόν έχει συλληφθεί για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων αξιόποινων πράξεων που έχει διαπράξει ο κατηγορούμενος, καθώς και για την ταυτοποίηση των συνεργών του συνεχίζονται.