ΕΛΛΑΔΑ

Ελεγχόμενη η φωτιά στη Σάμο -Επέστρεψαν οι τουρίστες στα ξενοδοχεία

Δημοσίευση 25 Αυγούστου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 25 Αυγούστου 2019, 09:34
Ελεγχόμενη η φωτιά στη Σάμο -Επέστρεψαν οι τουρίστες στα ξενοδοχεία
Facebook Twitter Whatsapp

Μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Μεσόκαμπος στη Σάμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από το πρωί της Κυριακής, η εικόνα της πυρκαγιάς στη Σάμο στην περιοχή Μεσόκαμπος παρουσιάζει βελτίωση, ενώ από νωρίς ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού με ελικόπτερο. Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 69 πυροσβέστες δυο ελικόπτερα και αρκετοί εθελοντές.

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο αρκετές εστίες. Και αυτές θέλουν να σβήσουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής για να ελεγχθεί πλήρως η μεγάλη φωτιά.

Ο δήμαρχος του νησιού Χριστόδουλος Σεβαστάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ανέφερε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη. 

Όπως σημείωσε, οι περίπου 1.000 τουρίστες που μεταφέρθηκαν χθες με πλωτά μέσα του λιμενικού στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου, επέστρεψαν μετά από ώρες πίσω στα καταλύματα τους.

Προσέθεσε, επίσης, ότι κάτοικοι από κοντινά σπίτια είδαν σπινθήρες πριν ξεσπάσει η φωτιά. Εκτίμησε ότι η πυρκαγιά ενδεχομένως να ξεκίνησε από στύλο της ΔΕΗ αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Υπενθυμιζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε προληπτικά οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών από ξενοδοχεία και σπίτια στον Μεσόκαμπο, και μεταφορά τους στο κλειστό Γυμναστήριο Πυθαγόρειου Σάμου, με τη συνδρομή πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος και με λεωφορεία του δήμου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα και επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών από τις παραλίες Γλυκόριζας και Πρωτέας, ανατολικά από το Πυθαγόρειο, από σκάφη του Λιμενικού, σκάφη της FRONTEX, καθώς και ιδιωτικά σκάφη.