ΕΛΛΑΔΑ

Τα «μαζεύει» ο Μπαλάσκας για τα «σκουπίδια»: Αναφερόμουν σε συμπεριφορές, όχι σε ανθρώπους

Δημοσίευση 26 Αυγούστου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 26 Αυγούστου 2019, 21:18
Facebook Twitter Whatsapp

Έπειτα από την ΕΔΕ που διατάχθηκε για τις επίμαχες δηλώσεις, ο συνδικαλιστής αστυνομικός ισχυρίστηκε πως «ποτέ δεν θα έλεγα ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα «μάζεψε» ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, όπου είχε κάνει λόγο για «σκουπίδια» και «σκόνη», αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια.

Έπειτα από την ΕΔΕ που διατάχθηκε για τις επίμαχες δηλώσεις, ο συνδικαλιστής αστυνομικός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, επεσήμανε πως «ποτέ δεν θα έλεγα ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ

«Αν δει κάποιος όλη τη δήλωσή μου θα καταλάβει, γιατί μιλάω για δημοκρατικότητα, λέω ότι οι συνάδελφοί μου έκαναν εξαίρετα τη  δουλειά τους, μιλάω για τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους,  τους πρόσφυγες, και αν ανατρέξει κάποιος στο Internet θα δει πολλές δηλώσεις μου αντιρατσιστικού χαρακτήρα για αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε και πρόσθεσε: 

«Δυστυχώς, κάποιοι προσπάθησαν -προφανώς για πολιτικούς λόγους -στους οποίους εγώ δεν υπόκειμαι, γιατί δεν είμαι ούτε βουλευτής, ούτε πολιτικό πρόσωπο – να δημιουργήσουν μια κατάσταση, η οποία ενδεχομένως να τους χρησίμευε αλλού. Κακώς το έκαναν αυτό διότι εννοώ ότι υπάρχουν συμπεριφορές σκουπίδια και φαίνεται αυτό από τη δήλωσή μου αν κάποιος τη δει ολόκληρη»

Μάλιστα, ανέφερε ότι «ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ πολύ καλά έκανε και διέταξε ΕΔΕ μετά από όλη αυτήν την επίθεση που έγινε από μερικά ΜΜΕ, εφημερίδες και σάιτ. Από εκεί και πέρα καλό είναι μερικές φορές  να διευκρινίζεται μερικές φορές τι έχει συμβεί έτσι ώστε να ξέρουμε όλοι και να υπάρχει μια πολυπρισματική διαφάνεια».

Η επίμαχη δήλωση

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ είχε αναφέρει το πρωί της Δευτέρας: «Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας». Όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν διευκρινίσεις για το ποιους εννοεί σκουπίδια, ο κ. Μπαλάσκας πρόσθεσε: «Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, τότε θα έχει μπορεί δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ».