ΕΛΛΑΔΑ

Καρατομήθηκε από την ΠΟΑΣΥ ο Μπαλάσκας μετά το σάλο για τα «σκουπίδια» στα Εξάρχεια

Δημοσίευση 29 Αυγούστου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 29 Αυγούστου 2019, 19:17
Καρατομήθηκε από την ΠΟΑΣΥ ο Μπαλάσκας μετά το σάλο για τα «σκουπίδια» στα Εξάρχεια
Facebook Twitter Whatsapp

Κηρύχθηκε έκπτωτος από τις θέσεις που κατείχε μετά τις δηλώσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έκπτωτο από τα αξιώματα του Αντιπροέδρου και του Ειδικού Γραμματέα κήρυξε η ΠΟΑΣΥ τον Σταύρο Μπαλάσκα, μετά το σάλο που προέκυψε από τις δηλώσεις του αναφορικά με τις πρόσφατες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε κατειλημμένα κτίρια στα Εξάρχεια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΑΣΥ παραπέμπει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ως ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει, βάσει του Καταστατικού της, για επιβολή σε βάρος του περαιτέρω πειθαρχικής ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ είχε αναφέρει το πρωί της Δευτέρας: «Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας». Όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν διευκρινίσεις για το ποιους εννοεί σκουπίδια, ο κ. Μπαλάσκας πρόσθεσε: «Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, τότε θα έχει μπορεί δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ».

Οι απόψεις του Στ. Μπαλάσκα προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων με αποτέλεσμα να διαταχθεί ΕΔΕ, κάτι που οδήγησε τον ίδιο σε μια προσπάθεια να... μαζέψει τα αμάζευτα, υποστηρίζοντας πως αναφερόταν σε συμπεριφορές κι όχι σε ανθρώπους.