ΕΛΛΑΔΑ

«Ντου» του «Ρουβίκωνα» στην οικία του πρέσβη της Βραζιλίας

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2019, 20:22
«Ντου» του «Ρουβίκωνα» στην οικία του πρέσβη της Βραζιλίας
Facebook Twitter Whatsapp

Όπως τονίζουν σε ιστότοπο αντιεξουσιαστικού χώρου, η δράση τους αυτή έγινε για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές

Παρέμβαση στην οικία του πρέσβη της Βραζιλίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Συγκεκριμένα, στις 18.40 το απόγευμα της Πέμπτης, δέκα μέλη της συλλογικότητας με πέντε μοτοσικλέτες έφθασαν στο σημείο και πέταξαν φέιγ βολάν.

Όπως τονίζουν σε ιστότοπο αντιεξουσιαστικού χώρου, η δράση τους αυτή έγινε για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Οι αστυνομικές αρχές προς το παρόν διερευνούν την υπόθεση, ενώ για ακόμη μια φορά δεν έγινε καμιά προσαγωγή.

«Το πάθος του καπιταλισμού για κέρδη και επέκταση είναι ακόρεστο. Οι επιπτώσεις της περιβαλλοντικής καταστροφής αργούν λίγα χρόνια να φανούν, δεν υπάρχει η άμεση απειλή. Γιαυτό και οι περιβαλλοντικές μάχες είναι πάντα δύσκολες. Αλλά τελικά περιοχές που κάηκαν πλημμυρίζουν και κόσμος πεθαίνει. Η θερμοκρασία ανεβαίνει παντού. Τα νερά λιγοστεύουν. Εκτός από τον Αμαζόνιο κάηκε και η Σιβηρία. Στο νοσηρό αυτό πάθος του κέρδους τα θύματα θα είμαστε όλοι. Δεν είναι βέβαιο ότι ο αγώνας αυτός θα κερδηθεί πριν η ζημιά να γίνει ανεπίστρεπτη. Για να κερδηθεί όμως πρέπει να γιγαντωθεί, πρέπει να απειλήσει το κράτος με την ισχύ του», αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα στην ανάρτησή τους τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.