ΕΛΛΑΔΑ

Τα δύο σενάρια για το νεογέννητο που εγκατέλειψε η 19χρονη στη Νέα Ιωνία

Δημοσίευση 13 Σεπτεμβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 13 Σεπτεμβρίου 2019, 20:03
Facebook Twitter Whatsapp

Καλά στην υγεία του είναι το κοριτσάκι

Καλά στην υγεία του είναι το νεογέννητο κοριτσάκι που εγκαταλείφθηκε από τη 19χρονη μητέρα του σε πολυκατοικία, στη Νέα Ιωνία και νοσηλεύεται στο Παίδων Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με το OPEN TV, το νεογνό παραμένει για νοσηλεία με εισαγγελική εντολή. Μάλιστα ο εισαγγελέας είναι αυτός που θα αποφασίσει εάν θα μπορέσει η μητέρα του να το επισκέπτεται. Στην περίπτωση που η 19χρονη θελήσει να το πάρει πίσω τότε, έχει μπροστά της ένα μακρύ και δύσκολο δικαστικό αγώνα.

Τα δύο σενάρια που εξετάζονται, βάσει του ρεπορτάζ, είναι:  α) να αναλάβει την επιμέλειά του κάποιο συγγενικό πρόσωπο της 19χρονης, β) να δοθεί για υιοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή λεχώνα ζήτησε και έλαβε αναβολή στη δίκη της προκειμένου να κληθούν ως μάρτυρες στο δικαστήριο ο αστυνομικός που εντόπισε το βρέφος και ο αξιωματικός του Τμήματος Ανηλίκων που επιλήφθηκε της υπόθεσης.

Πλην της κλήσης των δύο αστυνομικών που ζήτησε η υπεράσπιση και αποδέχθηκε το δικαστήριο, δεκτό έγινε και το αίτημα της 19χρονης, για την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη.

Το αδίκημα που της έχει αποδοθεί είναι το πλημμέλημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει αιτηθεί την εξέτασή της από ψυχίατρο, προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχολογική της κατάσταση.

«Θόλωσε αλλά το έχει μετανοιώσει»

Την ίδια στιγμή, η αστυνόμος στην διεύθυνση ανηλίκων, Ελένη Μποδιέτσα που ασχολήθηκε με την υπόθεση, ανέφερε στο OPEN πως μιλούσε για ώρες με την 19χρονη που σε κατάσταση σοκ ρωτούσε πως είναι το κοριτσάκι της, ενώ προσπαθούσε να εξηγήσει στους αστυνομικούς γιατί έφτασε να το αφήσει μέσα στο καρότσι σούπερ μάρκετ στην πυλωτή στη Νέα Ιωνία. Μάλιστα όπως τους είπε θόλωσε, αλλά το έχει μετανιώσει.

Μάλιστα η κ. Μποδιέτσα έκανε γνωστό πως οι αστυνομικοί συμφώνησαν να βαπτίσουν το παιδί και αποκάλυψε και το όνομα που θα της δώσουν το οποίο θα είναι Ευαγγελία.