ΕΛΛΑΔΑ

Ταχιάος στο «Εκτός Γραμμής»: Τον Απρίλιο του 2023 θα παραδοθεί το μετρό Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 16 Σεπτεμβρίου 2019, 11:54
Ταχιάος στο «Εκτός Γραμμής»: Τον Απρίλιο του 2023 θα παραδοθεί το μετρό Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp

Ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό ξεκαθάρισε ότι οι συρμοί θα μπουν στις ράγες το 2023! Μάλιστα, χαρακτήρισε τις μέχρι στιγμής μελέτες, ότι είναι σε επίπεδο... εκθέσεων ιδεών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποδομεί τις εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης για δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό Θεσσαλονίκης στα τέλη του 2019 ο νέος πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Νίκος Ταχιάος, τονίζοντας πως ολόκληρο το έργο του μετρό, που έχει εγείρει μεγάλη συζήτηση, αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια, θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2023.

Μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χαζτή και τη Λίδα Μπόλα, ο κ. Ταχιάος συντάχθηκε με τη βασική γραμμή του πρωθυπουργού «να τελειώσει το έργο στα τέλη του 2022, ανεξάρτητα από τον σταθμό στη Βενιζέλου, όχι όμως άσχετο με το ότι βρήκαν αρχαία σε αυτό τον σταθμό και σε αυτόν της Αγίας Σοφίας».

Απαντώντας στα περί καθυστέρησης του έργου, ο κ. Ταχιάος είπε πως «δεν είναι θέμα γραφειοκρατίας. Είναι ένα σύνθετο project. Αυτό που φταίει είναι ότι δεν υπήρχε σφιχτό management» και πρόσθεσε:

«Οι μελέτες εξαρτώνται από τις αποφάσεις της Αττικό Μετρό. Ενώ η εντολή υπήρχε από τον Φεβρουάριο του 2017, η εντολή για την οριστική μελέτη δόθηκε τον Απρίλιο του 2019», σημείωσε.

Επιπλέον, σχολιάζοντας το γεγονός πως δεν εγκρίθηκε από την Αττικό Μετρό η στατική μελέτη του κεντρικού υπόγειου τμήματος του σταθμού, για τον επανασχεδιασμό του σταθμού Βενιζέλου, ο κ. Ταχιάος υπογράμμισε πως «η μελέτη που υποβλήθηκε έχει δομικές αδυναμίες», ενώ χαρακτήρισε τις μέχρι στιγμής μελέτες «σε επίπεδο εκθέσεων ιδεών».