ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση μεταξύ ΠΑΜΕ και ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας (Βίντεο)

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2019, 10:09
Facebook Twitter Whatsapp

Στη συγκέντρωση που έγινε για την ακύρωση του πλειστηριασμού ενός σπιτιού

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Μαυροκορδάτου, προκειμένου να καταφέρουν να ακυρώσουν τον πλειστηριασμό ενός σπιτιού μιας οικογένειας στον Μαραθώνα.

Τα μέλη φώναζαν ότι ο πατέρας της οικογένειας έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας παλεύουν να επιβιώσουν και να ρυθμίσουν τα χρέη.

Η πρόσκληση του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση, ανέφερε χαρακτηριστικά: «απόπειρα πλειστηριασμού σε συμβολαιογραφείο στην Αθήνα, πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας από τον Μαραθώνα που καταστράφηκε από πυρκαγιά το μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα. Στην πυρκαγιά «έχασε» την ζωή του ο πατέρας της οικογένειας. Τα χρέη τους έπνιξαν και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση. Η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη.

Δεν είναι η μόνη περίπτωση, οι καταγγελίες για κατασχέσεις έρχονται βροχή. Καλούμε τον λαό να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του με την προστασία της λαϊκής περιουσίας από τα κοράκια που τους έχει ανοίξει η όρεξη να αρπάξουν τον ιδρώτα και τον μόχθο για ένα κεραμίδι. Θέλουν να ξεσπιτώσουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Να μην το επιτρέψουμε».