ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός-Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες και χαλάζι -Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα (χάρτες)

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2019, 13:55
Καιρός-Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες και χαλάζι -Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα (χάρτες)
Facebook Twitter Whatsapp

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι σε πολλές περιοχές της χώρας με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προειδοποιώντας για αλλαγή στο σκηνικό του καιρόυ.

Όπως προκύπτει από τους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το meteo.gr σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι, ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως και τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ιδιαίτερα στα βόρεια.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στη Μακεδονία και στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, όπου είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνεται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τη νύχτα της Πέμπτης 19/09/2019 προς Παρασκευή βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές, θα εκδηλωθούν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, σε παράκτια τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Χαλκιδικής, και κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν πιθανότατα θα συμπεριλαμβάνονται τα νησιά των Σποράδων.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 20/09/2019, επηρεάζοντας σημαντικά τη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα.