ΕΛΛΑΔΑ

Καρέ - καρέ η απομάκρυνση του «ΚΕΠ» των αντιεξουσιαστών από την πλατεία Εξαρχείων (Βίντεο και φωτό)

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2019, 13:40
Facebook Twitter Whatsapp

«Συνεχίζουμε τη μάχη της καθημερινότητας», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρελθόν αποτελεί από σήμερα το πρωί το κοντέινερ των αντιεξουσιαστών, γνωστό και ως «ΚΕΠ του Ρουβίκωνα», από την πλατεία Εξαρχείων, ύστερα από πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων.

Τα ξημερώματα, εργαζόμενοι του δήμου και αστυνομικοί με ειδικά μηχανήματα, γερανούς και φορτηγά προχώρησαν στο «ξήλωμα» του κοντέινερ, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν κυκλώσει περιμετρικά την πλατεία για να μην προκληθούν επεισόδια.

Μετά την απομάκρυνση του κοντέινερ, συνεργεία του δήμου μάζεψαν σκουπίδια, πανό και αφίσες και καθάρισαν την πλατεία των Εξαρχείων.

Όπως εξηγεί ο δήμος Αθηναίων στην ανακοίνωσή του «οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την νέα δημοτική αρχή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας και ξεκίνησε ήδη η εφαρμογή του».

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών. Συνεχίζουμε την μάχη της καθημερινότητας παντού στην πόλη», επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε ανακοίνωσή του.

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook:

Η ιστορία του κοντέινερ

Το κοντέινερ, το γνωστό «ΚΕΠ», εγκαταστάθηκε από αντιεξουσιαστές στις 8 Απριλίου 2017 και χρησιμοποιούνταν από διάφορες συλλογικότητες.

Την πρωτοβουλία για το κοντέινερ, που είχε ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο, είχε πάρει η «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων», στην οποία συμμετέχουν δώδεκα αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες με έντονη παρουσία στα Εξάρχεια επί σειρά ετών.

Σκοπός όσων τον τοποθέτησαν τότε ήταν να αποτελέσει «πολιτικό περίπτερο» για την ενημέρωση των πολιτών που δεν αναγνωρίζουν την πάσης φύσεως εξουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο κοντέινερ δεν το χρησιμοποιούσε κανείς.