ΕΛΛΑΔΑ

Πτώχευση Thomas Cook: Χάος στην Κέρκυρα από χιλιάδες εγκλωβισμένους τουρίστες - Μηνύματα οργής στα social

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2019, 13:57
Πτώχευση Thomas Cook: Χάος στην Κέρκυρα από χιλιάδες εγκλωβισμένους τουρίστες - Μηνύματα οργής στα social
Facebook Twitter Whatsapp

Στην ουρά για ένα εισιτήριο επιστροφής 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χάος έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα η κατάρρευση του Thomas Cook, καθώς χιλιάδες πελάτες του βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο νησί, μετά το «πάγωμα» των δρομολογίων.

Περισσότεροι από 3.000 τουρίστες βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Κέρκυρα μετά την πτώχευση, τα ξημερώματα, του Thomas Cook, ενός εκ των ισχυρότερων βρετανικών ταξιδιωτικών γραφείων στην Ευρώπη και σχηματίζουν ουρές στο αεροδρόμιο για μια πτήση επιστροφής στην πατρίδα τους. 

Τον αριθμό των τουριστών που βρίσκονται αυτήν την ώρα στο νησί, με πακέτα διακοπών από το Thomas Cook, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης. «Μεταξύ των τουριστών αυτών οι περισσότεροι είναι Βρετανοί, ενώ ανάμεσά τους είναι Γάλλοι, Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι τουρίστες, ενώ είναι και αρκετές εκατοντάδες τουρίστες που οι διακοπές τους στο νησί ξεκινούσαν από σήμερα και δεν θα έρθουν, λόγω του "ναυαγίου" της της Thomas Cook», ανέφερε ο κ.Βούλγαρης.

Όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε, οι περισσότεροι τουρίστες έχουν ασφάλεια ταξιδιού και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αναλάβουν την επιστροφή των επισκεπτών στη χώρα τους, όμως οι παράμετροι της πτώχευσης του Thomas Cook, που ένα από τα ισχυρότερα βρετανικά brand names στον χώρο του τουρισμού, είναι πολλοί, μεταξύ αυτών οι ξενοδόχοι να μην έχουν πληρωθεί ακόμη για τα θερινά πακέτα διακοπών.

«Σήμερα αλλάζει ο χάρτης του τουρισμού σε όλο τον κόσμο», σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βούλγαρης, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία στους ξενοδόχους. «Ψυχραιμία στους ξενοδόχους να μην πληγεί ο τουρισμός μας. Σήμερα ζούμε μία "κοσμογονία" στον τουρισμό. Πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη μέρα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας. 

Δεκάδες είναι τα μηνύματα οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, από πελάτες της Thomas Cook.

Αρκετοί ανέβασαν φωτογραφίες από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, αποκαλύπτοντας τις τεράστιες ουρές που έχουν σχηματιστεί από τουρίστες που περιμένουν, μάταια, να «πετάξουν» με κάποιο αεροσκάφος της Thomas Cook.

(Φωτογραφία: Twitter/@michaeltreasure)