ΕΛΛΑΔΑ

Αθ. Μαρτίνος: Αμισθί οι υπηρεσίες μου ως διοικητής του Αγίου Όρους

του Σωτήρη Τζούμα - Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2019, 20:32
Αθ. Μαρτίνος: Αμισθί οι υπηρεσίες μου ως διοικητής του Αγίου Όρους
Facebook Twitter Whatsapp

Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Εξεδόθη το προεδρικό διάταγμα, με πρόταση των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο διορίζεται νέος διοικητής του Αγίου Όρους, ο εφοπλιστής κ.Αθανάσιος Μαρτίνος.

Με βάση το σχετικό ΦΕΚ, ο κ. Μαρτίνος διορίζεται με βαθμό και αποδοχές Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ ο προηγούμενος διοικητής είχε αναλάβει αμισθί τη θέση του διοικητή. Ωστόσο, αμέσως μετά την δημοσίευση της ανάληψης καθηκόντων από τον εφοπλιστή στο Άγιο Όρος, ο Αθανάσιος Μαρτίνος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν θα αμείβεται γι' αυτήν και ότι το σχετικό απόσπασμα στο ΦΕΚ περί έμμισθης θέσης ήταν εκ παραδρομής.

«Eξ αρχής έχω δηλώσει γραπτώς στην αποδοχή της τιμητικής πρότασης που μου εγένετο ότι δεν επιθυμώ να λάβω οποιαδήποτε αμοιβή για τη θέση του διοικητή του Αγίου Όρους με την οποία με τιμά η Πολιτεία. Είναι αυτονόητο για μένα ότι θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου αμισθί» είπε.

«Η διαφορετική αναγραφή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θεωρώ ότι έγινε εκ παραδρομής. Ο μόνος λόγος ανάληψης της συγκεκριμένης θέσης είναι η προσφορά στην πατρίδα και στο Άγιο Όρος» συνεχίζει ο κ. Μαρτίνος.

Το ΦΕΚ που εξεδόθη δεν περιλαμβάνει τον Υποδιοικητή του Αγίου Όρους  κ. Άριστο Κασμίρογλου και τούτο διότι θα βγει ξεχωριστό ΦΕΚ με τον διορισμό του νέου Υποδιοικητή. Στο Διάταγμα που υπέγραψε ο ΠτΔ κ. Παυλόπουλος,εκτός από το όνομα του Διοικητή κ. Μαρτίνου,  υπήρχε και το όνομα του Υποδιοικητή κ. Κασμίρογλου αλλά στην δημοσίευση του ΦΕΚ ακολουθείται διαφορετική διαδιακασία. Δηλαδή με άλλο ΦΕΚ διορίζεται ο Διοικητής και με άλλο ΦΕΚ ο υποδιοικητής.