ΕΛΛΑΔΑ

«Έσβησε» ο ήρωας δασοπυροσβέστης του Ματιού- Ανετράπη το πυροσβεστικό

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2019, 22:58
Facebook Twitter Whatsapp

Η εθελοντική δασοπυρόσβεση ήταν όλη του η ζωή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ήρωας εθελοντής πυροσβέστης του Νέου Βουτζά και  ιδρυτής Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών της περιοχής.  Ο Γιάννης Δαμιανόγλου που είχε χάσει το σπίτι του στη μεγάλη φωτιά στο Μάτι, τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ της Κυριακής όταν το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαινε ντελαπάρισε στη Νέα Μάκρη.

Η εθελοντική δασοπυρόσβεση ήταν όλη του η ζωή. Μέσα στο πυροσβεστικό ένιωθε σαν στο σπίτι του.  

Όμως, μέσα σε αυτό το πυροσβεστικό η μοίρα έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι. Χθες βράδυ, επιστρέφοντας  στη βάση έχασε τον έλεγχο του οχήματος  σε  στροφή της λεωφόρου Διονύσου. Το όχημα αναποδογύρισε, τραυματίζοντας τον ίδιο και τη συνοδηγό που βρισκόταν μαζί του.

Αμέσως μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σήμερα το μεσημέρι, όμως, ο εθελοντής πυροσβέστης υπέκυψε  στα τραύματα του, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR. 

Ο Γιάννης Δαμιανόγλου ήταν γνωστός σε Μάτι και Νέο Βουτζά.  Στη μεγάλη φωτιά είχε ριχτεί από την αρχή στη μάχη με τις φλόγες παρότι η περιουσία του είχε καεί. 

Η ομάδα εθελοντικής δασοπυρόσβεσης στη Νέα Μάκρη ήταν πνευματικό του παιδί.

η βαθιά της οδύνη εξέφρασε η Ρένα Δούρου, επικεφαλής της "Δύναμης Ζωής", για την αναπάντεχη απώλεια του εθελοντή πυροσβέστη.

«Ο Γιάννης Δαμιανόγλου αποτελούσε υπόδειγμα εθελοντή, υπόδειγμα ανθρώπου που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία του δάσους και της ανθρώπινης ζωής. Ο εθελοντισμός έχασε έναν σπουδαίο εκπρόσωπό του, οι φίλοι του έναν ξεχωριστό άνθρωπο, όλοι εμείς έναν παθιασμένο μαχητή του περιβάλλοντος, που ξεχώριζε για την αυταπάρνηση και την τόλμη του. Το πρότυπο ζωής του δεν θα ξεχαστεί, η προσφορά του θα μας λείψει», δήλωσε η Ρένα Δούρου.