ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου στο «Εκτός Γραμμής» για Μόρια: «Ήταν εμπρησμός» (βίντεο)

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 30 Σεπτεμβρίου 2019, 11:50
Facebook Twitter Whatsapp

«3.000 άτομα κυνηγούσαν τους πυροσβέστες», λέει ο Γιώργος Ντίνος. 

Τα όσα τραγικά συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στη Μόρια και τις συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες περιέγραψε ο πρόεδρος Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Ντίνος.

«Δύο αμάξια και τα δύο σχεδόν καινούργια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Εκτός αυτού έχουμε και τους συναδέλφους τους οποίους προπηλάκισαν, τους τραυμάτισαν και τους χτυπούσαν με μπουνιές και σιδερολοστούς. Πήραν τα πράγματά τους, ασυρμάτους και κράνη και τους έβαλαν φωτιά. Γύρω στους 3.000 κόσμου κυνηγούσαν τους συναδέλφους και δεν τους άφησαν σε καμία περίπτωση να μπουν μέσα και να κάνουν κατάσβεση, όπως και το ΕΚΑΒ. Οι εντολές που έχουμε από τον Περιφερειάρχη, ο οποίος ήταν σε συνεχή επαφή με το αρχηγείο, είναι ότι δεν κάνουμε καμία ενέργεια πλέον, χωρίς τη συνδρομή της αστυνομίας», δήλωσε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα, ο πρόεδρος Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου και συνέχισε:

«Θεωρώ ότι η φωτιά ήταν εμπρησμός. Σε έναν χώρο ο οποίος είναι προγραμματισμένος για 3.000, ζουν γύρω γύρω και σκηνές 13.000 κόσμος. Είναι αδιανόητες οι συνθήκες. Μέσα σε αυτήν την καινούρια μεταναστευτική έξαρση που έχουμε το τελευταίο διάστημα σαφώς και έρχονται ευάλωτοι άνθρωποι, οικογένειες και παιδιά. Γίνεται μια ανταλλαγή πληθυσμών, έτσι ώστε αυτοί οι ευάλωτοι να μπουν μέσα στον κλειστό χώρο στα κοντέινερ κι βγαίνουν έξω άλλοι άνθρωποι, με αποτέλεσμα να βάζουν φωτιά στα κοντέινερ».

Τι ζητούν οι Πυροσβέστες

Συνάντηση με τον Γιώργο Κουμουτσάκο έχει η ηγεσία της Πυροσβεστικής Βορείου Αιγίου και σύμφωνα με τον Γιώργο Ντίνο θα ζητήσουν: «Ένα πρόγραμμα της Frontex, που είναι ενταγμένο και η αστυνομία και το λιμενικό και φέρνει κόσμο από άλλα μέρη της Ελλάδος, με έξοδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί θέλουμε να ενταχθούμε και εμείς έτσι ώστε να έχουμε περισσότερο κόσμο».