ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ο θάνατος της συζύγου του Ι. Μουρμούρα - Τι αλλάζει σε ΜΕΘ και επείγοντα

Δημοσίευση 7 Οκτωβρίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 7 Οκτωβρίου 2019, 08:41
Facebook Twitter Whatsapp

Το χρονικό της τραγωδίας με θύμα την 52χρονη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συγκλονίζει η τραγωδία με την 52χρονη σύζυγο του υποδιοικητή της ΤτΕ, Ιωάννη Μουρμούρα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή χθες στη διαδρομή για το νοσοκομείο Ιωαννίνων, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Όλα ξεκίνησαν όταν η άτυχη γυναίκα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια περιπάτου στο κέντρο της Ολυμπίας, στις 14:10 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στις 14:29 την παρέλαβε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου. Εκεί, οι γιατροί διέγνωσαν κολποκοιλιακό διαχωρισμό, μια οξύτατη καρδιακή πάθηση, η οποία θεωρείται ακόμα σοβαρότατο επεισόδιο από αυτό που υπέστη την περασμένη εβδομάδα ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.

Περίπου στις 18:30 το απόγευμα το ασθενοφόρο ξεκίνησε από τον Πύργο, όμως λίγο έξω από την Άρτα η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε δραματικά.

Η γιατρός που συνόδευε την ασθενή μαζί με τους διασώστες, σταμάτησαν και έκαναν απέλπιδες προσπάθειες, για να την διατηρήσουν στη ζωή.

Όμως, η κατάστασή της ήταν πολύ βαριά και η γυναίκα κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο.

Τελικά η 52χρονη μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Άρτας, όπου εκεί διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός της.

Τι αλλάζει σε ΜΕΘ και επείγοντα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας προωθεί σχέδιο για ενίσχυση των Εντατικών και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών ανά την Ελλάδα.

Μετά το τραγικό γεγονός με την 52χρόνη, αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά τα διαχρονικά προβλήματα στο ΕΣΥ. Ειδικά με τις ελλείψεις στις καρδιοχειρουργικές κλινικές στο στο Ρίο (από το 2017) και στο Ηράκλειο (από το 2010), οι οποίες δεν εξυπηρετούν έκτακτα περιστατικά.

Ετσι, τα περιστατικά από το Ηράκλειο πηγαίνουν με αεροδιακομιδές στα νοσοκομεία της Αττικής, τα δε περιστατικά της Δυτικής Ελλάδας διακομίζονται στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους ασθενείς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις ΜΕΘ (εντατικές), στα ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) και στις ειδικότητες που παρατηρούνται οι μεγάλες ελλείψεις. Στόχος είναι οι 2.500 προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που έχουμε ανακοινώσει, να διοχετευθούν εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη.