ΕΛΛΑΔΑ

Συνέλαβαν τον Θανάση Λάλα και τον δικαστικό επιμελητή μετά τον διαπληκτισμό

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2019, 20:00
Συνέλαβαν τον Θανάση Λάλα και τον δικαστικό επιμελητή μετά τον διαπληκτισμό
Facebook Twitter Whatsapp

Αποτέλεσμα του επεισοδίου ήταν να βρεθούν στο αστυνομικό τμήμα του Αμαρουσίου, όπου οι δύο άνδρες αλληλομηνύθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες

Στη σύλληψη του δημοσιογράφου Θανάση Λάλα, αλλά και ενός δικαστικού επιμελητή προχώρησαν αστυνομικοί έπειτα από σοβαρό διαπληκτισμό που είχαν, το βράδυ της Πέμπτης.

Ειδικότερα, ο δικαστικός επιμελητής αναζήτησε τον κ. Λάλα προκειμένου να του παραδώσει κάποια έγγραφα και για άγνωστο λόγο σημειώθηκε από λεκτική αντιπαράθεση.

Αποτέλεσμα του επεισοδίου ήταν να βρεθούν στο αστυνομικό τμήμα του Αμαρουσίου, όπου οι δύο άνδρες αλληλομηνύθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο μεν δικαστικός επιμελητής κατηγορεί τον κ. Λάλα για παραβίαση δικαστικής απόφασης και απείθεια, ο δε δημοσιογράφος κατηγορεί τον επιμελητή για ψευδή καταμήνυση και εξύβριση.  

Η εξώδικη απάντηση του Θανάση Λάλα:

«Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή για το από 10.10.2019 δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας υπό τον τίτλο «Συνέλαβαν τον Θανάση Λάλα και τον δικαστικό επιμελητή μετά τον διαπληκτισμό», το οποίο βρίσκεται στον υπερσύνδεσμο: http://newpost.gr/ellada/5d9f637288486195777da6a5/sto-astynomiko-tmima-o-thanasis-lalas-epeita-apo-diapliktismo-me-dikastiko-epimeliti, το οποίο είναι ψευδές, συκοφαντικό και δυσφημιστικό για το πρόσωπό μου. Σας αποστέλλω την παρούσα διαμαρτυρόμενος για την ως άνω δημοσίευση, τα αναφερόμενα σε αυτήν, για να τα οποία μάλιστα ουδέποτε επικοινωνήσατε μαζί μου προς διασταύρωση της αλήθειας. Σας τονίζω δε ότι, καθόσον διαπίστωσα ότι η διάδοση των ως άνω συκοφαντικών για εμένα περιστατικών συνοδεύεται κατά περίπτωση από φωτογραφίες μου που ελήφθησαν παράνομα εν αγνοία μου με χρήση κινητού την ώρα που παρανόμως κρατούμουν στο ΑΤ Αμαρουσίου, οιαδήποτε χρήση αυτών πέραν από προσβολή της προσωπικότητάς μου, αποτελεί (όπως και η διάδοση της σε βάρος μου δικαστικής απόφασης και παράνομης σύλληψης) παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και επιφέρει σοβαρές ποινικές κυρώσεις.

Με τα δεδομένα αυτά αιτούμαι την άμεση αφαίρεση του συκοφαντικού και ψευδούς ως άνω δημοσιεύματος, επισημαίνοντας τα ακόλουθα ψευδή και συκοφαντικά για το πρόσωπό μου στοιχεία αυτού:

  1. 1. Η δικαστική υπόθεση αφορά σε εταιρική οφειλή της εκδοτικής επιχείρησης την οποία διηύθυνα και ότι ατομική μου οφειλή, η οποία ανέρχεται σε ποσό 100.000 ευρώ, εκ των οποίων έχω ήδη εξοφλήσει το ποσό των 58.000 ευρώ.
  2. 2. Στο πλαίσιο εκτέλεσης της ως άνω απόφασης έχει λάβει χώρα σειρά από αξιόποινες ενέργειες σε βάρος μου και με στόχευση τον πλήρη εξευτελισμό μου για τις οποίες εκκρεμεί σχετική έγκλησή μου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και σε συνέχεια της οποίας θα επακολουθήσει και νέα έγκληση και αγωγή μου για την πρωτοφανή επίθεση και προσβολή της προσωπικότητάς μου που υφίσταμαι.
  3. 3. Ουδέποτε προέβαλα οιαδήποτε αντίσταση ή απείθεια ή σε επίθεση κατά του δικαστικού επιμελητή. Αντιθέτως, ο εν λόγω δικαστικός επιμελητής κατά προφανή παραβίαση κάθε έννοιας αναλογικότητας αλλά και σειράς διατάξεων συνταγματικής, υπερνομοθετικής και νομοθετικής ισχύος (άρθρ. 2 παρ. 1, 7 παρ. 2, 25 παρ.3, 106 παρ. 2 Συντάγματος, του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, της ΕΣΔΑ, όπως αυτά συγκεκριμενοποιούνται από τα άρθρ. 257 παρ. 3 ΚΠΔ, 116 και 1047 επ. ΚΠολΔ) εμφανίστηκε συνοδείααστυνομικών (!)σε δημόσιο χώρο (!) και επιχείρησε να προβεί δημόσια και κοινή θέα σε σωματική έρευνα σε βάρος μου (!) με σκοπό ανεύρεσης χρημάτων που ενδεχόμενα θα είχα στην κατοχή μου στην κοινή θέα των παριστάμενων στο χώρο του εμπορικού κέντρου ατόμων, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας που απαγορεύει την διενέργεια έρευνας σε κοινή θέα αλλά και δεοντολογίας της ασκήσεως των καθηκόντων του ως δικαστικού επιμελητή, γεγονός για το οποίο έχω προσφύγει στην δικαιοσύνη. Άλλωστε, όπως προκύπτει και από την κοινή λογική, το χρηματικό ποσό, το οποίο είχα πάνω μου και το οποίο δήθεν ήθελε να κατασχέσει ο επιμελητής, δεν επαρκούσε ούτε για τα έξοδα εκτέλεσης. Τούτο καθιστά προφανές, ότι σκοπός των ως άνω ενεργειών δεν ήταν η δήθεν ικανοποίηση κάποιας χρηματικής απαίτησης, αλλά ο δημόσιος εξευτελισμός μου.
  4. 4. Έτι δε περαιτέρω, ο εν λόγω επιμελητής εν γνώσει του ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος προς τούτο, θεώρησε σκόπιμο κατά προφανή κατάχρηση των εξουσιών που του δίνει ο νόμος ενώπιον των παρισταμένων και συνοδευόντων αυτόν αστυνομικών να διατάξει την άνευ λόγου δημόσια σύλληψή μου και την μετάβαση στο ΑΤ Αμαρουσίου, γεγονός το οποίο καθόλου τυχαία συνοδεύτηκε με την ταυτόχρονη ανάρτηση στα μέσα του ως άνω «δελτίου τύπου». Τούτο δεν ήταν τυχαίο: Ενεργώντας κατά αυτόν τον τρόπο, ο εν λόγω δικαστικός επιμελητής πέτυχε ένα νομικό αποτέλεσμα πρακτικά ισοδύναμο με προσωπική κράτηση για εμπορικά χρέη, ένα αποτέλεσμα δηλαδή το οποίο έχει καταργηθεί ρητά από όλες τις σύγχρονες έννομες τάξεις και στην Ελλάδα απαγορεύεται από σειρά διατάξεων συνταγματικής και υπερνομοθετικής ισχύος. Τα ανωτέρω θα τα είχατε διαπιστώσει ευχερώς και οι ίδιοι, εάν, τηρώντας στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επικοινωνούσατε μαζί μου, ως οφείλατε, πριν την επίδικη δημοσίευση,.

Κατόπιν των παραπάνω, είναι σαφές ότι το ως άνω δημοσίευμα σας, στην ανάρτηση του οποίου προβήκατε, προφανώς, χωρίς προηγουμένως να έχετε επαληθεύσει τα στοιχεία του ρεπορτάζ σας, άλλως θα γνωρίζατε ότι αφορά ευρύτερη υπόθεση για την οποία έχω ήδη ασκήσει υποβάλει σχετική έγκληση, βρίθει ψευδών και ανακριβειών, προσβλητικών και συκοφαντικών για το πρόσωπό μου με αποτέλεσμα να υφίσταμαι εξ υπαιτιότητάς σας ισχυρότατη προσβολή στο δικαίωμα της προσωπικότητάς μου και βαρύτατη ηθική βλάβη, η οποία επισύρει σοβαρές αστικές και ποινικές κυρώσεις. Για τους λόγους αυτούς, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου, ΖΗΤΩ να αποσύρετε άμεσα με τη λήψη της παρούσας το ως άνω προσβλητικό και συκοφαντικό για εμένα δημοσίευμα από την ιστοσελίδα σας συμπεριλαμβανομένων τόσο των σχετικών ετικετών (tags) που παραπέμπουν σε αυτό όσο και των σχετικών αναρτήσεων στους τηρούμενους από εσάς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, twitter, Instagram κ.α.), καθώς και να μεριμνήσετε ώστε το επίμαχο δημοσίευμα να αποσυρθεί άμεσα και από τη μηχανή αναζήτησης της Google και να μας ειδοποιήσετε άμεσα για τις ενέργειές σας,

Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου».

 Αθήνα, 11η-10-2019»

Σημείωση σύνταξης: Το newpost.gr, ουδέποτε ανήρτησε φωτογραφικό υλικό από την κράτηση του κύριου Λάλα στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπως αναγράφεται και στην εξώδικη απάντηση που παραθέσαμε αυτούσια.

Επιπρόσθετα, στην ανάρτηση μας, δεν υπήρξε καμία αναφορά στην υπόθεση για την οποία αναζήτησε τον κύριο Λάλα ο δικαστικός επιμελητής.

Τέλος, ο ίδιος ο κ. Λάλας παραδέχεται ότι ο δικαστικός επιμελητής ζήτησε την κράτησή του, επομένως η πληροφορία που δημοσιεύσαμε επιβεβαιώνεται από τον ίδιο: «Ο εν λόγω επιμελητής εν γνώσει του ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος προς τούτο, θεώρησε σκόπιμο κατά προφανή κατάχρηση των εξουσιών που του δίνει ο νόμος ενώπιον των παρισταμένων και συνοδευόντων αυτόν αστυνομικών να διατάξει την άνευ λόγου δημόσια σύλληψή μου και την μετάβαση στο ΑΤ Αμαρουσίου, γεγονός το οποίο καθόλου τυχαία συνοδεύτηκε με την ταυτόχρονη ανάρτηση στα μέσα του ως άνω «δελτίου τύπου». Τούτο δεν ήταν τυχαίο: Ενεργώντας κατά αυτόν τον τρόπο, ο εν λόγω δικαστικός επιμελητής πέτυχε ένα νομικό αποτέλεσμα πρακτικά ισοδύναμο με προσωπική κράτηση για εμπορικά χρέη, ένα αποτέλεσμα δηλαδή το οποίο έχει καταργηθεί ρητά από όλες τις σύγχρονες έννομες τάξεις και στην Ελλάδα απαγορεύεται από σειρά διατάξεων συνταγματικής και υπερνομοθετικής ισχύος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο που μας απεστάλη».