ΕΛΛΑΔΑ

Ο «γολγοθάς» του 51χρονου που ακρωτηριάστηκε στο νταμάρι στη Νάξο

Δημοσίευση 22 Οκτωβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2019, 09:15
Ο «γολγοθάς» του 51χρονου που ακρωτηριάστηκε στο νταμάρι στη Νάξο
Facebook Twitter Whatsapp

Το περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του, όταν μια μαρμάρινη πλάκα έπεσε στο πόδι του 51χρονου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κόβουν την ανάσα οι περιγραφές για το σοκαριστικό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σε νταμάρι στον Κυνίδαρο της Νάξου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το δεξί του πόδι ένας 51χρονος.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας (21-10-2019), την ώρα που ο 51χρονος δούλευε στο νταμάρι. Μια μαρμάρινη πλάκα που αποκολλήθηκε από το βουνό έπεσε στο πόδι του, με αποτέλεσμα να του το ακρωτηριάσει ακαριαία από την κνήμη και κάτω.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο μετέφερε τον άτυχο εργάτη στο νοσοκομείο του νησιού. Λίγο αργότερα, σε περίπου 40 – 50 λεπτά, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και το ακρωτηριασμένο πόδι του 51χρονου.

Ο ορθοπεδικός γιατρός Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης που αντιμετώπισε το περιστατικό σε δηλώσεις του στο naxostimes.gr έκανε λόγο για “μια άσχημη κατάσταση” η οποία όμως αντιμετωπίστηκε ψύχραιμα και σωστά και ο ασθενής σταθεροποιήθηκε. Άμεσα έγιναν όλες οι διαδικασίες ώστε ο 51χρονος να διακομιστεί με ελικόπτερο στις 12:15 σε νοσοκομείο της Αθήνας (Γενικό Κρατικό “Γεώργιος Γεννηματάς”).

Σύμφωνα με τον ιατρό ορθοπεδικό Γιώργο Πρωτοπαπαδάκη η γενική κατάσταση του ασθενούς ήταν καλή, ωστόσο όπως είπε δεν είναι δυνατή η συγκόλληση του ακρωτηριασμένου άκρου.

Το τραγικό συμβάν ήταν ακόμα μια αφορμή για να υπογραμμιστεί η σημαντικότητα της λειτουργίας του χειρουργείου στο νοσοκομείο Νάξου. Όπως σημείωσε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης το συγκεκριμένο περιστατικό θα ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο του νησιού αφού υπάρχουν δυνατότητες λειτουργίας του χειρουργικού τομέα, κάτι το οποίο θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τη Νάξο όσο και τα γύρω νησιά.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του χειρουργείου θα έπρεπε να υπάρξει αίτημα και στήριξη από όλους τους φορείς του νησιού προκειμένου να είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν άμεσα δύσκολες καταστάσεις όπως το παραπάνω περιστατικό.

“Χάθηκε πολύτιμος χρόνος τα τελευταία χρόνια σχετικά με τη λειτουργία του χειρουργείου όπου δυσανάλογα δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα στον παθολογικό τομέα συγκριτικά με το χειρουργικό” σημείωσε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης.