ΕΛΛΑΔΑ

Λέρος: Ο δήμαρχος καλεί τους κατοίκους να κλείσουν το λιμάνι για τους 40 νέους μετανάστες που καταφθάνουν

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 1 Νοεμβρίου 2019, 10:14
Λέρος: Ο δήμαρχος καλεί τους κατοίκους να κλείσουν το λιμάνι για τους 40 νέους μετανάστες που καταφθάνουν
Facebook Twitter Whatsapp

Τραγική η κατάσταση στο νησί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Εκτός ορίων» είναι πλέον τα πράγματα στη Λέρο, με τον δήμαρχο Μιχάλη Κόλλια να αποκαλύπτει την Πέμπτη στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής», ότι μετανάστες μένουν μαζί με 100 ψυχασθενείς.

Ο κ. Κόλλιας δεν έμεινε μόνο στις «φωνές» αλλά κάλεσε και σε κινητοποίηση τους κατοίκους, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του νησιού και εξαιτίας του γεγονότος ότι αναμένεται να μεταφερθούν και άλλοι στο νησί από τη Σύμη.

Ο δήμαρχος Λέρου σε δηλώσεις του χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νησί, στο οποίο ήδη φιλοξενούνται περίπου 3000 μετανάστες και τόνισε ότι η Λέρος δεν αντέχει και άλλους.

«Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις να φέρουν και άλλους μετανάστες εδώ, και εμείς έχουμε τεράστιο πρόβλημα στο νησί. Οι δομές είναι για 800 άτομα και έχουμε 2000 κόσμο εκτεθειμένους στην παραλία με μια κουβέρτα και ένα σεντόνι!», τόνισε χαρακτηριστικά

Ο δήμαρχος μάλιστα κάλεσε όλους τους κατοίκους του νησιού προκειμένου να κλείσουν το λιμάνι και να μην επιτρέψουν το καταμαράν να προσεγγίσει, το οποίο θα φέρει από τη Σύμη 40 νέους μετανάστες.

«Υπάρχει κίνδυνος της ζωής των μεταναστών πλέον. Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχει χώρος στο νοσοκομείο, δεν έχω προσωπικό, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αποκομιδή απορριμμάτων» τόνισε, ενώ συνέχισε αναφέροντας «εμείς θα κατεβούμε στο λιμάνι και καλώ τον κόσμο να έρθει να διαμαρτυρηθεί και από εκεί και ύστερα ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τους», ανέφερε ο κ. Κόλιας.

Σήμερα ο δήμος Λέρου θα παραμείνει κλειστός, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.