ΕΛΛΑΔΑ

«Συναγερμός» στο «Ελ. Βενιζέλος»: Αιγυπτιακό αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση - Γέμισε καπνούς το πιλοτήριο

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2019, 10:51
«Συναγερμός» στο «Ελ. Βενιζέλος»: Αιγυπτιακό αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση - Γέμισε καπνούς το πιλοτήριο
Facebook Twitter Whatsapp

Το αεροσκάφος cargo εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ πετούσε πάνω από τη Χίο

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τις ένοπλες δυνάμεις και το αεροδρόμιο της Αθήνας, όταν ένα αιγυπτιακό αεροσκάφος cargo ενώ πετούσε μέσα στο FIR Αθηνών υποχρεώθηκε σε προσγείωση ανάγκης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το αιγυπτιακό αεροσκάφος τύπου A332 με πενταμελές πλήρωμα, που εκτελούσε πτήση από την Αίγυπτο στη Γερμανία, ενώ βρισκόταν πάνω από τη Χίο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του αεροσκάφους αντιλήφθηκε ότι το πιλοτήριο είχε γεμίσει καπνούς και εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αφού η κατάσταση εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια του πληρώματος.

Μάλιστα, τέθηκαν σε ετοιμότητα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης από τη διοίκηση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού και δόθηκε εντολή σε δύο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας για απογείωση, αφού οι αρχές δεν είχαν καθαρή εικόνα για το αν το πλήρωμα του αεροσκάφους θα καταφέρει να επιτύχει την ασφαλή προσγείωση του αεροσκάφους.

Τελικά, με οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το πλήρωμα του αιγυπτιακού A332 κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου περίπου στις 09:45 έκανε προσγείωση έκτακτης ανάγκης.