ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής τα ασύλληπτα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»- Ο «λευκός τρομοκράτης» και το χτύπημα που ετοίμαζαν

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 10 Νοεμβρίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 10 Νοεμβρίου 2019, 08:53
Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής τα  ασύλληπτα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»- Ο «λευκός τρομοκράτης» και το χτύπημα που ετοίμαζαν
Facebook Twitter Whatsapp

Οι συλληφθέντες δεν έχουν καμία πρόθεση συνεργασίας με τις αρχές σύμφωνα με αστυνομικές πηγές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ασύλληπτα μέλη της " Επαναστατική Αυτοάμυνας " και ενέργειες, τρομοκρατικές η ποινικές στις οποίες συμμετείχαν και δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης ή ταυτοποίηση των δραστών αναζητά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, λίγες ώρες μετά την σύλληψη 3 ατόμων. Την ίδια στιγμή στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιείται βαλλιστική εξέταση σε ακόμη τρία καλάσνικοφ και ένα υποπολυβόλο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες ενέργειες. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής παράλληλα, θεωρούν πολύ πιθανό να εντοπίσουν στα usb stick και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που εντόπισαν κατά την διάρκεια των ερευνών, χάρτες, σκαριφήματα καθώς και προκηρύξεις της Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Ανώτατες αστυνομικές πηγές θεωρούν βέβαιο πως τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ετοίμαζαν χτύπημα σε αστυνομικό στόχο, θέλοντας μάλιστα νεκρό. Άλλωστε αυτό συνάγεται και από το γεγονός πως στο σπίτι του καταζητούμενου 46χρομου γνωστού αντιεξουσιαστή και διαχείριση της κατάληψης Gare, βρέθηκαν ένας αστυνομικός φάρος, αλεξίσφαιρα γιλέκα παρόμοια με αυτά των αστυνομικών και πλαστές πινακίδες αυτοκινήτου.

Ο «λευκός τρομοκράτης»  και οι παλιοί γνώριμοι

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής αναζητούν το παρελθόν του 45 χρόνου που συνελήφθη και ως μέλος της "Επαναστατικής Αυτοάμυνας" καθώς δεν φαίνεται να είχε απασχολήσει για παρόμοιες ενέργειες κατά το παρελθόν.

Την ίδια στιγμή ο 41χρονος άνδρας που συνελήφθη ήταν παλιός γνώριμος των αρχών καθώς είχε φυλακιστεί για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".

Όταν μάλιστα είχε συλληφθεί δεν είχε αρνηθεί την δράση του, υποστηρίζοντας πως από μικρό ήταν στρατευμένος στον αναρχικό χώρο.

Γνώριμος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι και ο 46χρονος που αναζητείται καθώς είχε συλληφθεί άλλες πέντε φορές κατά το παρελθόν, ενώ φέρεται ως διαχειριστής της κατάληψης Gare στα Εξάρχεια.

Η σύλληψη του θεωρείται θέμα χρόνου καθώς είναι τραυματισμένος από σφαίρα καλάσνικοφ και χρειάζεται άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Άλλωστε οι αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν την τρομοκρατική οργάνωση ταυτοποιώντας το αίμα του άνδρα με γενετικό υλικό που υπήρχε στη βάση δεδομένων της υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες δεν έχουν καμία πρόθεση συνεργασίας με τις αρχές σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάτι το οποίο έκαναν και κατά το παρελθόν, όταν και είχαν ξανασυλληφθεί.