ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε υπό κατάληψη κτίριο με μετανάστες στα Εξάρχεια - Μία σύλληψη (Βίντεο)

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου 2019, 06:00 / Ανανεώθηκε 12 Νοεμβρίου 2019, 09:47
Facebook Twitter Whatsapp

Σε κτίριο που διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες στην οδό Μπουμπουλίνας

Σε νέα επιχείρηση για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στην περιοχή των Εξαρχείων προχώρησε λίγο μετά τις 6 το πρωί η Ελληνική Αστυνομία.

Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας και σε αυτό διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ, της ασφάλειας κτλ, ενώ λίγο μετά τις 9 οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία προκειμένου να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας.

Το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του 2004 είχε χρησιμοποιηθεί ως κέντρο πολιτισμού. 

Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο είχε εκκενωθεί από 68 πρόσφυγες, ενώ έναν μήνα αργότερα καταλήφθηκε εκ νέου από αντιεξουσιαστές. Σημειώνεται πως οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν τότε εντός του κτιρίου ήταν εκείνοι, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει στην Πλατεία Συντάγματος.

 Έξω από το κτίριο βρίσκονται τρία λεωφορεία, στα οποία αναμένεται να επιβιβαστούν μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται εντός του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα κτίρια που βρίσκονταν υπό κατάληψη στην ευρύτερη περιοχή ήταν 17 με εντολές εκκένωσης να υπάρχουν για 10 από αυτά.