ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία – Προβλήματα στους δρόμους

Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 26 Νοεμβρίου 2019, 15:21
Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία – Προβλήματα στους δρόμους
Facebook Twitter Whatsapp

Σε ισχύ το αναθεωρημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αγριεύει ο καιρός και στην Αττική τις επόμενες ώρες με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, να γράφει στο Facebook πως «Περιμένουμε αρκετό νερό τις επόμενες ώρες στην Αττική και μάλιστα πολύ πιθανό είναι να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες».

Ήδη σε αρκετές περιοχές της Αττικής οι ουρανοί έχουν ανοίξει και όσοι μετακινούνται πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η τωρινή εικόνα με την νέφωση τους κεραυνούς και την βροχόπτωση απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών:

 

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε μποτιλιάρισμα στην Αττική Οδό  ενώ ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες καταγράφονται και στα δύο ρεύματα του Κηφισού.

 

Εικόνα: Ισχυρή καταιγίδα στο Θριάσιο πεδίο (πηγή: Γιώργος Πολίτης / Forecast Weather Greece)

Εικόνα από τα Μέγαρα [Πηγή: Forecast Weather Greece]

Από το μεσημέρι σε ισχύ είναι εξάλλου και το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Σε συνέχεια του προηγούμενου Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού (α.α 26/2019), οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν:

1. Σήμερα Πέμπτη (21/11/2019),

α. Τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και μέχρι το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις απογευματινές ώρες την Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και μέχρι το βράδυ τις δυτικές Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τα νότια τμήματα της Εύβοιας.

Τη νύχτα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

2. Αύριο Παρασκευή (22/11/2019)

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την ανατολική Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες, μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι αργά το απόγευμα τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες.

Στους χάρτες που ακολουθούν και δημοσιεύονται από το meteo.gr, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής, όπως προβλέπονται από το περιοχικό προγνωστικό μοντέλο BOLAM, και η ένταση της ηλεκτρικής δραστηριότητας τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα TALOS-ΕΡΜΗΣ.