ΕΛΛΑΔΑ

Ο «Γηρυόνης» σαρώνει και τη Χαλκιδική: Σε χείμαρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2019, 21:13
Ο «Γηρυόνης» σαρώνει και τη Χαλκιδική: Σε χείμαρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι
Facebook Twitter Whatsapp

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 15 τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νύχτα αγωνίας περνούν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, καθώς η δυνατή βροχή που έφερε το κύμα κακοκαιρίας «Γηρυόνης», κράτησε για αρκετή ώρα και φούσκωσε τα ρέματα με αποτέλεσμα το νερό ξέσπασε ορμητικά στον οικισμό στο Δήμο Αριστοτέλη.

«Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια και σε κάποια σημεία έχουμε μισό μέτρο νερό», ανέφερε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, που βρίσκεται στην Ιερισσό. 

Μετά την Ολυμπιάδα, η Ιερισσός είναι ο δεύτερος οικισμός του Δήμου Αριστοτέλη που πλήττεται ανελέητα από τα καιρικά φαινόμενα μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.

Μηχανήματα του Δήμου εργάζονται μέσα στον οικισμό, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλείσεις για πλημμυρισμένα σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 15 τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων στην Ιερισσό, ενώ στον οικισμό βρίσκονται 8 οχήματα της Υπηρεσίας.

Επίσης και στην Ολυμπιάδα τα ρέματα υπερχείλισαν και 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Αρναίας βρίσκονται εκεί και κάνουν αντλήσεις υδάτων.