ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανικός Τύπος: «Διπλασιάστηκαν οι μετανάστες που αναχωρούν για την Ελλάδα»

Δημοσίευση 27 Νοεμβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 27 Νοεμβρίου 2019, 09:37
Γερμανικός Τύπος: «Διπλασιάστηκαν οι μετανάστες που αναχωρούν για την Ελλάδα»
Facebook Twitter Whatsapp

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ολοένα και περισσότεροι μετανάστες εγκαταλείπουν την Τουρκία για να περάσουν απέναντι στην Ελλάδα», γράφει η Frankfurter Rundschau με τίτλο: «Διπλασιάστηκαν οι μετανάστες που αναχωρούν για την Ελλάδα».

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «Μέσα σε μία εβδομάδα έφθασαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο 2.793 μετανάστες, σύμφωνα με στοιχεία των ελληνικών Αρχών. Στο μεταξύ ζουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Αιγαίου συνολικά 39.161 μετανάστες, αναφέρει η αρμόδια υπηρεσία Μετανάστευσης. Ας σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο οι μετανάστες στα νησιά δεν ξεπερνούσαν τους 14.000».

Κι επισημαίνει: «Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιταχύνεται η εξέταση των αιτήσεων χορήγησης ασύλου και πως όσοι μετανάστες δεν χρίζουν προστασίας θα επιστρέφονται στην Τουρκία. Εκτός αυτού στα νησιά θα κατασκευαστούν τα λεγόμενα προαναχωρητικά κέντρα».

Η Tagesspiegel αναφέρεται τέλος στην κοινή ανακοίνωση περισσότερων από 20 οργανώσεων αρωγής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων από την Γερμανία, την Πολωνία και την Ιταλία, στην οποία αναφέρεται ότι «η μετανάστευση δεν αποτελεί κίνδυνο και δεν απειλεί τη δημόσια τάξη. Θα πρέπει μόνο να οργανωθεί κατάλληλα, έχοντας ως αφετηρία την πεποίθηση ότι υπό ιδανικές συνθήκες θα είναι κέρδος για όλους τους εμπλεκόμενους».

Πηγή: DW