ΕΛΛΑΔΑ

Μαντούβαλος στο «Εκτός Γραμμής»: «Υπάρχει κάτι οργανωμένο μέσα στις φυλακές που επενδύει στον φόβο»

Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 2 Δεκεμβρίου 2019, 12:03
Μαντούβαλος στο «Εκτός Γραμμής»: «Υπάρχει κάτι οργανωμένο μέσα στις φυλακές που επενδύει στον φόβο»
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι κρατούμενοι είναι εν δυνάμει πολίτες της χώρας. Έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις» τόνισε ο νομικός.

«Το θέμα είναι δύσκολο και επικίνδυνο. Έχουν σκοτωθεί σωφρονιστικοί υπάλληλοι, έχουν απειληθεί διευθυντές φυλακών, έχουν απειληθεί άτομα μέσα από τη φυλακή, με κορυφαίο γεγονός τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου», τόνισε ο νομικός Πέτρος Μαντούβαλος, σχολιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, αλλά και τη «μαφία των φυλακών». 

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο κ. Μαντούβαλος ανέφερε ότι «υπάρχει κάτι οργανωμένο μέσα στις φυλακές που επενδύει στον φόβο» και πρόσθεσε:

«Με το που ανάλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεσμεύτηκε να μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, σε ευπρεπέστατο χώρο, σύμφωνα με το νορβηγικό πρότυπο».

«Οι κρατούμενοι είναι εν δυνάμει πολίτες της χώρας. Έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Δεν πρέπει να στοιβάζονται, αλλά δεν μπορούν και να επικοινωνούν με τον οποιονδήποτε έξω από τη φυλακή και να οργανώνουν πράγματα. Μέσα από τον Κορυδαλλό, κυβερνητικό στέλεχος, ο κ. Λάμπρου, μιλούσε με βαρυποινίτες και τους έλεγε πώς θα ρυθμιστούν οι νόμοι», σημείωσε ο κ. Μαντούβαλος.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει μέσα από τις φυλακές να οργανώνονται δολοφονίες ανθρώπων. Η μαφία των φυλακών είναι συμφέροντα» τόνισε ακόμα.

Τέλος, ο κ. Μαντούβαλος εξέφρασε την αντίθεσή του στη δημιουργία ιδιωτικών φυλακών, λέγοντας πως «η κρατική αρχή πρέπει να προστατεύει και να εποπτεύει τους κρατούμενους».