ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς στο «Εκτός Γραμμής» για αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά σχέδια: «Έχουν ενημερωθεί όλοι οι φορείς – Από το 2013 δεν είχαμε αντιπυρικό σχέδιο»

Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 3 Δεκεμβρίου 2019, 12:17
Χαρδαλιάς στο «Εκτός Γραμμής» για αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά σχέδια: «Έχουν ενημερωθεί όλοι οι φορείς – Από το 2013 δεν είχαμε αντιπυρικό σχέδιο»
Facebook Twitter Whatsapp

«Πλέον ξέρουν όλοι τι πρέπει να κάνουν»

Τα δύο νέα σχέδια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχολίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι και αρμόδιοι φορείς γνωρίζουν πλέον τι πρέπει να κάνουν.

 «Αυτά τα δύο σχέδια είναι στον απόηχο της εγκυκλίου που στείλαμε 30/10. Στείλαμε 156 σελίδες εγκύκλιο σε όλους τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αφορούσε την προετοιμασία για τα πλημμυρικά φαινόμενα. Λίγες μέρες μετά ερχόμαστε και παρουσιάζουμε το πρώτο σχέδιο, δεν έχει ξαναυπάρξει, που αφορά στη διαχείριση του φαινομένου των πλημμυρών και των συνεπειών αυτού. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Όταν έχουμε φόβο πλημμύρας, από τη στιγμή που μπαίνουμε σε ετοιμότητα μέχρι τη στιγμή που κλείνει το κομμάτι του πλημμυρικού φαινομένου, είτε αφορά ακόμα και στη διαχείριση τραυματιών ή απωλειών, όλοι γνωρίζουν πλέον τι πρέπει να κάνει ο καθένας την ώρα που χρειάζεται», δήλωσε αρχικά στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής» με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Το δεύτερο σχέδιο είναι που αφορά στις δασικές πυρκαγιές. Το τελευταίο που είχε φτιαχτεί ήταν τον Μάιο του 2013, έξι χρόνια τώρα ήμασταν χωρίς σχέδιο. Αυτό το σχέδιο πρέπει να βγαίνει κάθε Μάιο, εμείς το δίνουμε τον Νοέμβριο για την επόμενη αντιπυρική, ακριβώς για να μπορούν στο νέο δόγμα και στις νέες διαδικασίες, οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης να έχουν χρόνο να ενσωματώσουν υπηρεσίες και τις διαδικασίες και να αποκτήσουν μια εμπειρία διαδραστική, ώστε να είμαστε έτοιμοι».