ΕΛΛΑΔΑ

«Πνίγεται» στα σκουπίδια η Ζάκυνθος - Σταμάτησε η αποκομιδή (φωτό)

Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 3 Δεκεμβρίου 2019, 13:56
«Πνίγεται» στα σκουπίδια η Ζάκυνθος - Σταμάτησε η αποκομιδή (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Έκλεισε η μονάδα προσωρινής διαχείρισης στην περιοχή Λίβας

Από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ έχει σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις υπηρεσίες του Δήμου Ζακύνθου καθώς η μονάδα προσωρινής διαχείρισης στην περιοχή Λίβας έκλεισε με πρωτοβουλία της ιδιωτικής εταιρείας που είχε την ευθύνη γι' αυτό.

Μάλιστα, σύμφωνα με το imerazante.gr, η δημοτική αρχή εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να βρεθούν οι πόροι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα γρήγορα και να μην επιστρέψει ο εφιάλτης στο νησί, με τόνους απορριμμάτων να συσσωρεύονται γύρω από κάδους στην πόλη και τα χωριά, να σχηματίζονται τεράστιες χωματερές και να εγκυμονεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Η εταιρεία επικαλείται ως αιτία για τη διακοπή της διαχείρισης της μονάδας επεξεργασίας απορριμάτων στη περιοχή του Λίβα, τις ανεξόφλητες οφειλές του Δήμου προς την εταιρεία, ενώ ο Δήμος επικαλείται γι' αυτό την ελλειμματική διαχείριση του χώρου από την εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι τα Χριστούγεννα του 2017, με το κλείσιμο του ΧΥΤΑ στον Σκοπό, χιλιάδες τόνοι απορριμάτων είχαν κάνει την Ζάκυνθο, για περίπου έξι μήνες, μια απέραντη χωματερή.

Η Εισαγγελική Αρχή έστειλε έγγραφο στο Δήμο Ζακύνθου και στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ζητώντας εξηγήσεις για την μη αποκομιδή επισημαίνοντας τα γνωστά προβλήματα από το παρελθόν και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.