ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ για την απόφαση «βόμβα» σε Airbnb: «Αφορά μία συγκεκριμένη πολυκατοικία»

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 9 Δεκεμβρίου 2019, 10:32
Πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ για την απόφαση «βόμβα» σε Airbnb: «Αφορά μία συγκεκριμένη πολυκατοικία»
Facebook Twitter Whatsapp

«Συνέβησαν δύο διαφορετικά πράγματα που έφεραν το αποτέλεσμα»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου να δεχθεί την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των υπόλοιπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων πολυκατοικίας σε ιδιοκτήτρια που μίσθωνε το σπίτι της, σχολίασε ο Στράτος Παραδιάς.

«Είναι μια απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία αφορά μια συγκεκριμένη πολυκατοικία για την οποία συνέβησαν δύο διαφορετικά πράγματα. Το ένα είχε να κάνει με έναν κανονισμό της που απαγόρευε ρητά τη χρήση ως ξενοδοχείο και επίσης είχε πολύ σκληρούς όρους σε θέματα παραβίασης των ωρών ησυχίας, των παρενοχλήσεων μέσα στην πολυκατοικία και γενικά, όρους που επέβαλαν την ευταξία.

Το δεύτερο όμως που συνέβαινε είναι ότι η συγκεκριμένη ιδιοκτησία, η οποία νοικιαζόταν, δεν νοικιαζόταν ως Airbnb, δηλαδή από ιδιώτη χωρίς παροχή υπηρεσιών, αλλά ως επαγγελματικό τουριστικό κατάλυμα με παροχή υπηρεσιών και με αριθμό φιλουξενούμενων που έφτανε τους 10, οι οποίοι δεν είχαν καμία συναίσθηση ότι επρόκειτο για πολυκατοικία. Από ανθρώπους που καταλάμβαναν τους κοινόχρηστους χώρους, πέταγαν σκουπίδια και κυρίως καταλάμβαναν αυθαίρετα τις θέσεις στάθμευσης των υπολοίπων ιδιοκτητών της πολυκατοικίας. Είναι σαφές ότι εδώ συνέτρεχαν οι περιπτώσεις που δεν συντρέχουν στις περισσότερες περιπτώσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Είναι μια δραστηριότητα η οποία άνθισε κατά την περίοδο της κρίσης  στην Αθήνα. Όταν ήταν χιλιάδες διαμερίσματα ξενοίκιαστα. Τώρα δεν είναι έτσι, αλλά φταίει ότι στα χρόνια της κρίσης δεν χτίστηκαν σπίτια για ενοικιαστές αλλά και ότι εκείνοι που είχαν σπίτια και τα νοίκιαζαν, αναγκάστηκαν να τα ξεπουλήσουν λόγω του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ».