ΕΛΛΑΔΑ

Συνθήματα και τρικάκια στην εφημερίδα «Δημοκρατία» στο Παγκράτι - Δύο προσαγωγές - Καταδικάζουν τα κόμματα

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 10 Δεκεμβρίου 2019, 21:38
Συνθήματα και τρικάκια στην εφημερίδα «Δημοκρατία» στο Παγκράτι - Δύο προσαγωγές - Καταδικάζουν τα κόμματα
Facebook Twitter Whatsapp

Αστυνομικοί που βλήθηκαν στο σημείο, προχώρησαν στην προσαγωγή δυο ατόμων

Καταδρομικού τύπου ενέργεια με συνθήματα και τρικάκια, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ομάδα ατόμων στο κτίριο που στεγάζει την εφημερίδα «Δημοκρατία» στο Παγκράτι.

Οι άγνωστοι προσέγγισαν το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Ερατοσθένους στις 17:00 το απόγευμα και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, ενώ πέταξαν και τρικάκια στο σημείο. Αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, προχώρησαν στην προσαγωγή δυο ατόμων που εξετάζεται τυχόν εμπλοκή τους στην ενέργεια

Καταδικάζουν τα κόμματα 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, καταδίκασε την έφοδο. «Αυτοί που έβαλαν σήμερα στο στόχαστρο την εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, πρόσθεσαν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιθέσεων εναντίον της Δημοκρατίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδες φασιστικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του τύπου».

«Η επίθεση εναντίον της εφημερίδας Δημοκρατία προσβάλλει την ελευθεροτυπία, έννοια κομβική για το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Ενέργειες σαν κι αυτές υπονομεύουν το δημόσιο διάλογο και είναι αυτονόητα καταδικαστέες», δήλωσε από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία», καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.  «Η Ελληνική Λύση καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο και εκφράζει την αγανάκτησή της για την επίθεση των 'γνωστών - αγνώστων στα γραφεία της εφημερίδας 'Δημοκρατία'», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα και προσθέτει:

«Η εφημερίδα 'άνοιξε πόλεμο' μαχόμενη για τα εθνικά θέματα, την διαφάνεια στον Τύπο και τον πόλεμο σε γνωστούς ολιγάρχες, και ξαφνικά οι 'αντιεξουσιαστές' επιτέθηκαν εναντίον της εφημερίδας! Ποιους βολεύει αυτό; Τους ανθέλληνες, αυτούς που θέλουν να ελέγξουν τον Τύπο, ή τους ολιγάρχες; Πάντως όχι την ίδια τη Δημοκρατία! Όσο και να εξυπηρετούν οι 'αντιεξουσιαστές' το σύστημα, η εφημερίδα 'Δημοκρατία' και η Δημοκρατία δεν τρομοκρατούνται», καταλήγει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.