ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχονται ισχυρές βροχές – Ποιες περιοχές θα πλήξουν

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2020, 18:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2020, 18:30
Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχονται ισχυρές βροχές – Ποιες περιοχές θα πλήξουν
Facebook Twitter Whatsapp

Τι προβλέπει ο μετεωρολόγος για την ερχόμενη εβδομάδα

Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας φαίνεται ότι έχει μπει η Κρήτης, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος, με ανάρτησή του στα social media, προειδοποίησε για ισχυρές βροχές στην περιοχή.

«Ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν οι βροχές στην Κρήτη από την ερχόμενη κυρίως Τετάρτη και με τα σημερινά-πρωινά προγνωστικά στοιχεία!

Φίλες και φίλοι,

Ακριβοθώρητος δείχνει και πάλι να γίνεται ο ήλιος στην Κρήτη από την ερχόμενη εβδομάδα ενώ και με τα σημερινά πρωινά προγνωστικά στοιχεία οι περισσότερες νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και την Κρήτης, δείχνουν μετά το μεσημέρι της Τρίτης αλλά κυρίως από την Τετάρτη έως περίπου και την Παρασκευή να μπαίνουν σε μια τροχιά καθημερινών και σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο, δυνητικά ισχυρών βροχοπτώσεων που λόγω του κορεσμένου από τις πολλές βροχές έδαφος κυρίως στην Κρήτη, είναι δυνητικά ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα! Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις χοντρικά πάνω από τα 1500 περίπου μέτρα!

Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση του βαρομετρικού χαμηλού που θα επηρεάσει τα νότια και πάλι τμήματα της χώρας από βδομάδα θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων», αναφέρει χαρακτηριστικά.