ΕΛΛΑΔΑ

Ντοκουμέντο: Διαρρήκτες μπουκάρουν σε κατάστημα και τα κάνουν γυαλιά - καρφιά

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2020, 12:33
Facebook Twitter Whatsapp

Μικρή η λεία τους  

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν όλες τις κινήσεις των δραστών της θρασύτατης διάρρηξης που έγινε τα χαράματα της Τρίτης 14 Ιανουαρίου σε γραφείο στη Βέροια.

Το γραφείο είναι αντιπροσωπεία της εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας όπου πραγματοποιούνται πληρωμές εξόφλησης λογαριασμών και παράλληλα λειτουργεί επιχείρηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναλώσιμων.

Οι δράστες, όπως φαίνεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το verianet.gr, είναι τρεις, ενώ ερευνάται αν υπάρχει και τέταρτος, ως «τσιλιαδόρος», καθώς ένας εκ των δραστών φαίνεται καθαρά να κρατάει μια συσκευή ασύρματης επικοινωνίας και πριν σπάσουν την τζαμαρία, δείχνει να λέει κάτι στη συσκευή. Φοράνε κουκούλες κι έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Ένας άλλος, ο οποίος εμφανίζεται τελευταίο, με μια βαριοπούλα χτυπάει την πόρτα στη γωνία κάτω, εκεί που είναι η κλειδαριά.

Η πόρτα θρυμματίζεται και οι τρεις μπαίνουν στο χώρο με γρήγορες κινήσεις. Σχεδιάζοντάς τη διάρρηξη μάλλον  περίμεναν ότι θα βρίσκανε εκεί τις εισπράξεις της ημέρας. Ανοίγουν το συρτάρι του γκισέ πληρωμών και παίρνουν του κουτί με τα χρήματα το οποίο τελικά είχε μέσα κυρίως κέρματα και χαρτονομίσματα μικρής αξίας για τα ρέστα στις πληρωμές λογαριασμών.

Ένας ανεβαίνει στο πατάρι απ’ όπου αρπάζει ένα τσαντάκι, πιστεύοντας προφανώς ότι θα έχει χρήματα, αλλά τελικά ήταν άδειο.

Το τσαντάκι βρισκόταν δίπλα στο συρτάρι με χρήματα, αλλά οι δράστες στη βιασύνη του δεν το πήραν χαμπάρι, φεύγοντας με τα κέρματα, ένα ποσό όχι ιδιαίτερα μεγάλο κι ένα…άδειο τσαντάκι…