ΕΛΛΑΔΑ

Αρναούτογλου: Καμία ανατροπή στον καιρό για αρκετές ημέρες ακόμα - Η πρόγνωση του μετεωρολόγου

Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 19 Ιανουαρίου 2020, 22:09
Αρναούτογλου: Καμία ανατροπή στον καιρό για αρκετές ημέρες ακόμα - Η πρόγνωση του μετεωρολόγου
Facebook Twitter Whatsapp

Τι γράφει ο γνωστός μετεωρολόγος σε ανάρτηση το Facebook

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει για ακόμα μια φορά ανάμεσα στους μετεωρολόγους σχετικά με τον καιρό που θα κάνει το τελευταίο 10ήμερο του Ιανουαρίου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρνούτογλου τονίζει πως δεν αναμένεται καμία ανατροπή στον καιρό για αρκετές ακόμα ημέρες.

«Καμία ανατροπή στον καιρό για αρκετές ημέρες ακόμα οπως τονίζεται εδώ και πάνω απο ένα 10ήμερο στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3» γράφει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«ολο το τελευταίο δεκαήμερο, σύμφωνα και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία δεν αναμένεται καμία ανατροπή στον καιρό για αρκετές ημέρες ακόμα ούτε από πλευράς βροχών (παρατεταμένη ανομβρία σε μεγάλο τμήμα της δυτικης και η ηπειρωτικής χώρας) αλλά ούτε και από πλευράς θερμοκρασίας η οποία θα σημειώσει κάποια πρόσκαιρη πτώση την ερχόμενη Παρασκευή στην Ανατολική όμως μόνο Ελλάδα.
Από τις 25-27 όμως του Γενάρη ο καιρός αναμένεται σταδιάκά να αρχίζει να μαλακώνει τα μεσημέρια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κάποια μικρή πιθανότητα για κάποιες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά κυρίως το Σ/Κ 25-26/1 και ίσως λίγο περισσότερες και σε άλλα τμήματα της χώρας προς τα τέλη του μήνα που διανύουμε και στις αρχές του επόμενου χωρίς και πάλι τη θερμοκρασία να παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή».

Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για ισχυρό παγετό

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook, συνεχίζουν και τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία να φέρνουν πολικής προέλευσης αέριες μάζες στη γειτονιά μας με το -10 με -12 στην κατώτερη ατμόσφαιρα να φτάνει μέχρι και τα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας μας.

Παράλληλα, ο κ. Μαρουσάκης τονίζει πως το σχετικά σίγουρο είναι ότι πάμε για ένα πολύ κρύο κλείσιμο της εβδομάδας που ανοίγεται μπροστά μας με πολύ δυνατούς βοριάδες στο Αιγαίο και την ανατολική χώρα και ισχυρό παγετό σε ηπειρωτικές περιοχές όπου ίσως συναντήσουμε και ελάχιστες θερμοκρασίες μικρότερες των -10 βαθμών Κελσίου.

Δείτε την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη: