ΕΛΛΑΔΑ

Ντοκουμέντο: Η στιγμή που «λαμπαδιάζουν» τα αυτοκίνητα στο Μαρούσι - Στο σκοτάδι οι έρευνες της αστυνομίας

Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2020, 10:04
Facebook Twitter Whatsapp

Προβληματισμός επικρατεί στην Αστυνομία

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που λαμπαδιάζουν αυτοκίνητα το βράδυ της Τετάρτης στο Μαρούσι, έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Marousi24.gr.

Συνολικά κάηκαν 12 αυτοκίνητα, μόνο στην Μαρούσι, ενώ τις τελευταίες τρεις ημέρες άγνωστοι έχουν πυρπολήσει 31 οχήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι αστυνομικοί δεν έχουν προχωρήσει σε ούτε μια σύλληψη ή προσαγωγή ατόμου.

Είναι χαρακτηριστικό πως την στιγμή που  στην αστυνομία επικρατεί προβληματισμός για τα συμβάντα που λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις, δεν φαίνεται να υπάρχει ικανό σχέδιο προκειμένου να μπει «φρένο» στην καταστροφική μανία των αντιεξουσιαστών.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ, διαπιστώνουν σημαντικά «κενά» στο δίκτυο πληροφόρησης και αποτροπής εμπρηστικών ενεργειών καθώς οι άγνωστοι πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους  χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός, είναι πως ενώ στο κέντρο της Αθήνας και δη στην περιοχή των Εξαρχείων επικρατεί σχετική ηρεμία, στις γύρω περιοχές γίνεται «εκρηκτικό πάρτι» κάθε βράδυ με αποτέλεσμα οχήματα που ανήκουν σε εταιρίες, επιχειρήσεις και ιδιώτες να παραδίδονται στις φλόγες.

 

Αυτό οφείλεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο γεγονός πως, «ο υπάρχον σχεδιασμός είναι αποτρεπτικός για την πραγματοποίηση ενεργειών που γνωρίζουμε ότι κινούνται αναρχικοί, όπως τα Εξάρχεια και η ΑΣΟΕΕ, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε σημεία που μπορούν τα άτομα του συγκεκριμένου χώρου να δράσουν κατά μόνας ή σε μικρές ομάδες».

Ως εκ τούτου αναμένεται να υπάρξει άμεσα νέος αστυνομικός σχεδιασμός αλλά οι επερχόμενες κρίσεις αποτελούν τροχοπέδη καθώς υπάρχει στάση αναμονής και διστακτικότητα από τους αξιωματικούς του σώματος.