ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά o αρμόδιος Διευθυντής Εκπαίδευσης για το βίντεο με μαθητή να «τραμπουκίζει» καθηγήτρια

Δημοσίευση 27 Ιανουαρίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 3 Φεβρουαρίου 2020, 16:11
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν μπορεί οι μαθητές να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο σε ένα σχολείο και εμείς να το ανεχόμαστε»

Για το επεισόδιο που σημειώθηκε σε ΕΠΑΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο οποίο μαθητής «τραμπουκίζει» την καθηγήτριά του για να του σβήσει μία απουσία μίλησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Όπως είπε ο κ. Κόπτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, «χθες, κανείς διευθυντής δεν είχε ενημερωθεί για το περιστατικό. Δώσαμε εντολή σε όλες τις σχολικές μονάδες να δούμε που συμβαίνει. Τελικά, σήμερα το πρωί βρήκαμε ότι συνέβη σε σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «αυτό το περιστατικό έγινε πριν έναν χρόνο και μέσα σε μία ώρα κάναμε όλες τις παιδαγωγικές ενέργειες. Μας ενδιαφέρει η παιδαγωγική διάσταση, να αποκατασταθεί η ισορροπία στο σχολείο. Παράλληλα, επειδή προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο σχολείο, με αξίες, με διαπαιδαγώγηση και σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, θα προβούμε σε όλη την έρευνα έστω και αν έγινε έναν χρόνο πριν. Δεν μπορεί οι μαθητές να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο σε ένα σχολείο και εμείς να το ανεχόμαστε».