ΕΛΛΑΔΑ

Τι να προσέχουμε για τα αβγά και το κρέας το Πάσχα

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2017, 12:57 / Ανανεώθηκε 8 Απριλίου 2017, 23:13
Τι να προσέχουμε για τα αβγά και το κρέας το Πάσχα
Facebook Twitter Whatsapp

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνουν οι ειδικοί στην αγορά κρέατος και αβγών το Πάσχα και δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες για να μην... βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων την εορταστική περίοδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνουν οι ειδικοί στην αγορά κρέατος και αβγών το Πάσχα και δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες για να μην... βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων την εορταστική περίοδο.

Τι πρέπει να προσεχθεί κατά την προμήθεια αμνοεριφίων, σπλάχνων και κρέατος :

⦁    Για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, όπως και για τα προερχόμενα από κοινοτικές χώρες, η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») ή ερυθρό «allura» και ωοειδές σχήμα.
⦁    Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα καστανό, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογώνιου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας, επίσης, αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας. 
⦁    Κάθε σφάγιο πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδες και στα δύο ημιμόριά του.
⦁    Τα σπλάχνα δεν πρέπει να φέρουν οζίδια και κύστεις ούτε να παρουσιάζουν     μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον. Επιπλέον, στα κατεψυγμένα, πρέπει να εξετάζεται η ημερομηνία κατάψυξης και     λήξης του προϊόντος.

Τι προσέχουμε κατά την προμήθεια αυγών :

⦁    Τις προβλεπόμενες ενδείξεις στη συσκευασία, όπως η ημερομηνία ωοτοκίας, 
η ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης, η ημερομηνία λήξης.
⦁    Για την καλή συντήρηση διατηρήστε τα αυγά σε δροσερό χώρο.