ΕΛΛΑΔΑ

Αερογέφυρα σωτηρίας για δύο νεογέννητα

Δημοσίευση 10 Απριλίου 2017, 20:46 / Ανανεώθηκε 10 Απριλίου 2017, 21:25
Αερογέφυρα σωτηρίας για δύο νεογέννητα
Facebook Twitter Whatsapp

Δύο επιτυχημένες αεροδιακομιδές νεογέννητων με σοβαρά προβλήματα υγείας ολοκληρώθηκαν το απόγευμα από το Ηράκλειο προς την Αθήνα 

Δύο επιτυχημένες αεροδιακομιδές νεογέννητων με σοβαρά προβλήματα υγείας ολοκληρώθηκαν το απόγευμα από το Ηράκλειο προς την Αθήνα και από τη Ρόδο προς το Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα, ένα νεογέννητο 20 ημερών που νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας του. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση του ΕΚΑΒ και του Χαμόγελου του Παιδιού που διέθεσε την κινητή μονάδα που εδρεύει στην Κρήτη ώστε το μωράκι να μεταφερθεί με αεροσκάφος C-130 στην Αθήνα.

Λίγο αργότερα, το ΕΚΑΒ κινητοποιήθηκε και πάλι αυτή τη φορά για τη μεταφορά ενός νεογνού από τη Ρόδο στο ΠΑΓΝΗ. Το μωράκι που ήρθε σήμερα στον κόσμο πρόωρα αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Κρήτης. Η αεροδιακομιδή έγινε με ελικόπτερο Super Puma, ενώ στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου το ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που το μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ.

Πηγή: Cretapost.gr