Λύση για δεκάδες γονείς που εργάζονται το καλοκαίρι και δεν έχουν υποστήριξη στο θέμα της φροντίδας των παιδιών, προσφέρει και φέτος ο δήμος Θεσσαλονίκης με τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης. Όταν τα σχολεία κλείνουν, η πόρτα των θερινών τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης ανοίγει. Για περίπου δύο μήνες, από το πρωί και μέχρι τις 4 το απόγευμα, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με εικαστικά, μουσική, χορό, θέατρο, παιχνίδια ακόμη και με τον κινηματογράφο.

"Το πρόγραμμα λειτουργεί για 12η συνεχή χρονιά αλλά φέτος έχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη χρονιά, ίσως γιατί έγινε περισσότερο γνωστό το πρόγραμμα ή ίσως λόγω των οικονομικών συνθηκών", ανέφερε, μιλώντας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Πέγκας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που λειτουργεί δωρεάν και απευθύνεται σε γονείς που εργάζονται.

"Είναι ουσιαστικά ένα day camp (ημερήσια κατασκήνωση) που προσφέρει στα παιδιά μια διέξοδο και στους γονείς μια ανακούφιση. Είναι μια λύση, ευχάριστη καθώς τα παιδιά βρίσκουν τρόπο να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και διασκεδάζουν", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ.Πέγκα, στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 800 παιδιά ενώ έχει συσταθεί ήδη μια επιτροπή ώστε, του χρόνου, τα προγράμματα αυτά να λειτουργήσουν πιο εξελιγμένα και οργανωμένα.

Το πρόγραμμα εξυπηρετεί τους δημότες του δήμου Θεσσαλονίκης και έχει σκοπό, επίσης, να διευκολύνει τις εργαζόμενες και πολύτεκνες μητέρες, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τις οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η "Δημιουργική Απασχόληση" εφαρμόζεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Σαββάτου - Κυριακής και αργιών, από τις 07:00 έως τις 16:00, στα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης:

    36ο Δημοτικό Σχολείο (Αγ. Σοφίας 66) Α΄ Δημοτική Κοινότητα

    67ο Δημοτικό Σχολείο (Β. Παπαθανασίου 41) Β΄ Δημοτική Κοινότητα

    53ο Δημοτικό Σχολείο (Φ. Δραγούμη 7-9) Γ΄ Δημοτική Κοινότητα

    72ο Δημοτικό Σχολείο (Πόντου 40) Δ΄ Δημοτική Κοινότητα

    88ο Δημοτικό Σχολείο (Ζεμπελίου 2 - 4) Ε΄ Δημοτική Κοινότητα

    1ο Δημοτικό Σχ. Τριανδρίας (Γυμναστηρίου 2-4) Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας

  
Τμήμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) λειτουργεί στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. Ιδιαίτερα για τα παιδιά αυτά δεν ισχύει ο περιορισμός να έχουν εργαζόμενη μητέρα.