Αποχώρησαν το μεσημέρι οι κάτοικοι της Ιερισσού από τη χωματερή της περιοχής, την οποία είχαν αποκλείσει στις 4 Ιουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνέχιση της λειτουργίας της, παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για το κλείσιμό της. «Αποχωρήσαμε λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που δημιουργούν οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καπνός που βγαίνει από τη χωματερή όπου εξακολουθεί να καίει η φωτιά από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει πριν από τρεις περίπου εβδομάδες» εξήγησε το μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης Ιερισσού, Χρήστος Δάλλας. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων αν συνεχιστεί η εναπόθεση απορριμμάτων στη χωματερή.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Αριστοτέλη, στα όρια του οποίου βρίσκεται η χωματερή της Ιερισσού, γνωστοποίησε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου εγκρίθηκε η μεταφορά των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Αριστοτέλη και η διάθεσή τους στο ΧΥΤΑ του Πολυγύρου, αρχικά για χρονική διάρκεια τριών μηνών. «Από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η μεταφορά των σκουπιδιών στον Πολύγυρο» είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κώστας Κατσαβαβάκης.

Κατόπιν αυτού, ο Δήμος, με γραπτή ανακοίνωση, προαναγγέλλει την αναβάθμιση του εξοπλισμού του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων της Ιερισσού, την παύση λειτουργίας όλων των σκουπιδότοπων στην περιοχή και την επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση του ΧΥΤΑ Αρναίας.

Επιφυλάξεις για τη δυνατότητα διαχείρισης ενός μεγάλου όγκου σκουπιδιών από το ΧΥΤΑ Πολυγύρου εξέφρασε ο κ. Δάλλας, ο οποίος ήταν ένα από τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα κατά την κατάληψη της χωματερής. Ο ίδιος, άλλωστε, μαζί με άλλους τρεις κατοίκους της περιοχής, κατέθεσε μήνυση κατά του δημάρχου και του αντιδημάρχου, για το θέμα της πυρκαγιάς στη χωματερή.