current views are: 9

14 Απριλίου 2017
Δημοσίευση10:19

Η «Ιπποδρομίες ΑΕ» δίπλα στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS

Σε μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS μετατράπηκε την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017, ο ιππόδρομος στο Μαρκόπουλο.

Δημοσίευση 10:19’

Σε μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS μετατράπηκε την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017, ο ιππόδρομος στο Μαρκόπουλο.

Σε μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS μετατράπηκε την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017, ο ιππόδρομος στο Μαρκόπουλο.

Η διοίκηση της Ιπποδρομίες ΑΕ, μέλος του ομίλου ΟΠΑΠ,  υποδέχθηκε 100 παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης και τους πρόσφερε στιγμές χαράς, ξέγνοιαστου παιχνιδιού και πολλά δώρα για το Πάσχα, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας.

Τα παιδιά, που φιλοξενήθηκαν όλη την ημέρα στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου, συμμετείχαν σε δραστηριότητες αποκλειστικά σχεδιασμένες για εκείνα, όπως ένα διασκεδαστικό πασχαλινό «κυνήγι αυγών», εργαστήρια χειροτεχνίας, face painting, βόλτες με πόνυ και παιχνίδια σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πάρκο ψυχαγωγίας. Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στον καταπράσινο υπαίθριο χώρο που περιβάλλει το ιπποδρόμιο. Επιπλέον, κάθε παιδί έλαβε ένα ξεχωριστό δώρο, μαζί με μια λαμπάδα και ένα πασχαλινό αυγό.

Δράσεις που στηρίζουν το παιδί και την κοινωνία

Σε δηλώσεις του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκερ, τόνισε:  «Η Ιπποδρομίες ΑΕ αποτελεί μέλος του ομίλου ΟΠΑΠ και συμμετέχει στις πρωτοβουλίες μας για να δημιουργούμε «Κάτι καλύτερο» για τα παιδιά και την κοινωνία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ και παρακολουθώ όλες αυτές τις δραστηριότητες. Ας συνεχίσουμε έτσι».

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, Σπύρος Φωκάς, σημείωσε: «Πραγματικά σήμερα είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που διοργανώσαμε αυτήν την εκδήλωση για τα Παιδικά Χωριά SOS και μπορέσαμε να προσφέρουμε χαρά στα παιδιά που είναι προφανές ότι το διασκέδασαν πάρα πολύ». 

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, υπογράμμισε: «Για ακόμα μια φορά η Ιπποδρομίες ΑΕ αποδεικνύει το κοινωνικό της πρόσωπο και συνεισφέρει, όσο μπορεί, στην πολύ σημαντική δουλειά που κάνουν τα Παιδικά Χωριά SOS».

Ο COO της Ιπποδρομίες ΑΕ, Κώστας Αλεξόπουλος, δήλωσε: «Τα Παιδικά Χωριά SOS δημιουργούν οικογένειες για τα παιδιά που έχουν ανάγκη και τα βοηθούν να διαμορφώσουν το μέλλον τους. Εμείς, η εταιρεία μας, η Ιπποδρομίες ΑΕ, είμαστε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βάττης, μέλος του ΔΣ των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας και εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης των Παιδικών Χωριών SOS, επεσήμανε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον ΟΠΑΠ που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS να ζήσουν αυτές τις ξέγνοιαστες στιγμές που είναι οι καλύτερες που θα μπορούσαν να έχουν για τις μέρες του Πάσχα».

Στην πασχαλινή γιορτή στο Μαρκόπουλο, παρευρέθηκαν επίσης ιδιοκτήτες, προπονητές και αναβάτες, οι οποίοι, μαζί με την διοίκηση της Ιπποδρομίες ΑΕ, πρόσφεραν τα δώρα στα παιδιά.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Ελλάδος, Χρήστος Θεοδωράκης, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τα παιδιά που σήμερα μας γέμισαν χαρά και ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν υγεία και να είναι χαρούμενα».

Ο προπονητής Χάρης Χαραλάμπους, ανέφερε: «Είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Το να δίνει κανείς χαρά στα παιδιά, είναι το καλύτερο δώρο αυτές τις άγιες μέρες. Μακάρι κι άλλοι φορείς να προχωρήσουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες».

Ο αναβάτης Νικόλαος Μιχαηλίδης, σημείωσε: «Η γιορτή που διοργάνωσε σήμερα η Ιπποδρομίες ΑΕ είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει για τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS. Χρόνια πολλά σε όλους».