Οι celebrities του Hollywood διαθέτουν στιλ, άποψη και σώματα...5 αστέρων! Ήρθε λοιπόν, η ώρα να μάθουμε τα μυστικά της σωματικής τους ευεξίας και να υιοθετήσουμε τις fit συνήθειές τους. Jessica Biel: σκαρφαλώνει στην Jacobs Ladder!

Στα 28 της διατηρεί κορμί που θυμίζει αθλήτρια, αφού φροντίζει να προπονείται τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα. Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιεί και το νέο hi-tech μηχάνημα αεροβικής άσκησης που ονομάζεται Jacobs Ladder, παράλληλα με το σταθερό πρόγραμμά της που περιλαμβάνει yoga, ενδυνάμωση μέσω του τρεξίματος και  γρήγορο περπάτημα.

Τι είναι η Jacobs Ladder: Πρόκειται για μια κινούμενη, επικλινή σκάλα με κλήση 40 μοιρών, για cardio γυμναστική, η οποία μειώνει την ένταση και τους πόνους στην πλάτη και την μέση και κινείται βάση του ρυθμού που θέτεις εσύ.

Τα οφέλη: Είναι ένα low-impact μηχάνημα, το οποίο είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να διώξουν το stress από την πλάτη, την μέση, τα γόνατα και τους αστραγάλους, ενώ παράλληλα κάνουν αεροβική άσκηση γυμνάζοντας χέρια, πόδια και γλουτούς. Χρειάζονται 20 λεπτά 4 φορές την εβδομάδα για να δεις αποτελέσματα.


Katy Perry: κάνει σχοινάκι

Μπορεί να μην είναι φανατική με την γυμναστική και να μην τα πηγαίνει καλά με τα γυμναστήρια γενικότερα, όμως φροντίζει να κάνει μέρα παρά μέρα 25 λεπτά σχοινάκι αλλά και ασκήσεις με αντιστάσεις. Όπως λέει η ίδια « Σιχαίνομαι την προπόνηση, αλλά λατρεύω το σχοινάκι. Έχει ρυθμό. Είναι σαν να χορεύω».

Τι είναι το σχοινάκι: Μια καλή αεροβική άσκηση που ήρθε η ώρα να την εκτιμήσουμε (κάμποσα χρόνια αφού τελειώσαμε το σχολείο). Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα οποιοδήποτε σχοινί και αρκετό χώρο γύρω σου.

Τα οφέλη: Βοηθάει στο να καλυτερεύσεις τον συντονισμό σου, την ευκινησία και την αντοχή σου ενώ γυμνάζει τους μύες σε όλο το σώμα. Με το σχοινάκι καις θερμίδες αλλά και λίπος, διότι ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου.


Gwyneth Paltrow: Ναι στο Callanetics

 Όταν πρόκειται για εναλλακτική μορφή άσκησης, η Gwyneth δεν υπάρχει περίπτωση να μην τη δοκιμάσει. Λέει, λοιπόν, σχετικά «Στο Callanetics βρήκα αυτό που δουλεύει για εμένα. Ξέρω ότι θα αφιερωθώ 1 ½ ώρα, 5 φορές την εβδομάδα και θα είμαι καλά.»

Τι είναι το Callanetics: Πρόκειται για μια χαμηλής έντασης τεχνική  που χρησιμοποιεί το βάρος του σώματος ή ελαφριά βάρη ως αντίσταση. Bασίζεται σε μικρές κινήσεις οι οποίες δουλεύουν τους μύες και γραμμώνουν καταπληκτικά το σώμα.

Τα οφέλη: Βελτιώνει καρδιοαγγειακά και μυϊκά το σώμα, χαρίζοντας καλύτερη ισορροπία, ευκινησία και καλύτερη στάση του σώματος, ενώ δεν χρειάζονται περιττά εξαρτήματα γυμναστικής. Κάθε άσκηση απαιτεί τουλάχιστον 20 επαναλήψεις ενώ είναι απαραίτητο να υπάρχει εναλλαγή των ασκήσεων ώστε να μην τις συνηθίζει το σώμα.


Scarlet Johansson: Ring a (Kettle)bell


Το σώμα που έχτισε να τον ρόλο της στην ταινία Iron Man 2 ήταν σούπερ εντυπωσιακό και σε αυτό την βοήθησε η γυμναστική με kettlebells, 7 φορές την εβδομάδα, την οποία συνδύασε και με μία κυκλική άσκηση με βάρη.

Τι είναι τα kettlebells: Πρόκειται για μεταλλικές μπάλες που θυμίζουν μπάλα του bowling οι οποίες διαθέτουν χειρολαβή και τα κιλά τους κυμαίνονται από 4 έως 24.

Τα οφέλη: Είναι ιδανικά για να «χτίζουν» μύες, ειδικότερα εκείνους που ανήκουν στις μεγαλύτερες ομάδες, όμως είναι οι μηροί. Μπορούν να γυμνάζουν όλο το σώμα και έτσι τονώνουν και συμβάλουν στο κάψιμο λίπους.
 

Eva Longoria: Pole dancing


Η Desperate Housewife έχει υπάρξει cheerleader αλλά και personal trainer, οπότε αποφάσισε να δοκιμάσει και την πρόκληση που λέγεται pole dancing. Πρόσφατα έδειξε αυτό το νέο της ταλέντο και στην αμερικάνικη τηλεόραση, αφού είχε δεχτεί ως δώρο Αγίου Βαλεντίνου έναν στύλο από την φίλη της Carmen Electra.

Τι είναι το pole dancing: Το βασικό accessory των strip clubs, τελευταία έχει βρει την θέση του και στις αίθουσες των γυμναστηρίων. Είναι κάτι μεταξύ τέχνης, χορού και γυμναστικής.

Τα οφέλη: Απαιτεί να μπορέσεις να σηκώσεις και να συγκρατήσεις το σώμα σου πάνω στον στύλο, οπότε γυμνάζεσαι με το βάρος σου βοηθώντας στην  ενδυνάμωση και στην τόνωση του. Επίσης βελτιώνει την στάση του σώματος αλλά και την αυτοπεποίθηση των γυναικών σχετικά με την εικόνα τους.
Πηγή: stylista.gr