current views are: 8

15 Απριλίου 2017
Δημοσίευση10:54

Ιερώνυμος: Όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη για να προχωρήσουμε

Την ανάγκη «όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη για να προχωρήσουμε» εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Δημοσίευση 10:54’

Την ανάγκη «όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη για να προχωρήσουμε» εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Την ανάγκη «όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη για να προχωρήσουμε» εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την τελετή δέησης μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μετά την περιφορά του Επιταφίου του Καθεδρικού Ναού Αθηνών.

«Πάσχα σημαίνει πέρασμα, διάβαση, και αυτό το πέρασμα έχει βαθιές τις ρίζες. Ένας λαός ταλαιπωρημένος στην ξενιτιά και στην εξορία, κάτω από πολλές ταλαιπωρίες, βάσανα και δυστυχία ζητάει τη διάβαση, ζητάει το πέρασμα», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στην ανάγκη του λαού που «θέλει να φύγει από τη σκλαβιά για την ελευθερία, από το σκοτάδι για το φως, από το ψέμα για την αλήθεια, από το θάνατο για τη ζωή». Όπως επισήμανε «είναι υπαρξιακή μας αγωνία να περάσουμε κι εμείς, να διαβούμε, να γίνει δίαυλος για να μπορέσουμε στα πολλά και δύσκολα καθημερινά μας προβλήματα να διαβούμε από το σκοτάδι στο φως».

Σημειωσε παράλληλα ότι για να συμβεί αυτό υπάρχουν δύο προϋποθέσεις «Η πρώτη είναι ότι το θαύμα δεν γίνεται από τη μια πλευρά μόνο, το θαύμα θέλει την προσπάθεια τη δική μας πρώτα και αυτό ήθελα να υπογραμμίσω απόψε, ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι όλων μας. Όλοι μαζί χρειαζόμαστε να βάλουμε πλάτη για να προχωρήσουμε, να διαβούμε. Και το δεύτερο μας το είπε ο Κύριος χθες, σε όλες τις Εκκλησίες, “χωρίς εμού ου δύνασθε ποείν ουδέν”».


σχετικα αρθρα