ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα το Άγιο Φως με τιμές Αρχηγού Κράτους

Δημοσίευση 15 Απριλίου 2017, 19:07 / Ανανεώθηκε 15 Απριλίου 2017, 20:30
Facebook Twitter Whatsapp

Πλήθος κόσμου στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε στις 19.30 από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως.  Τέσσερις εύζωνες συνόδευσαν τον  Έξαρχο του Παναγίου Τάφου με τον ειδικό φανό που τον τοποθέτησε σε ένα ειδικό πόντιουμ.  Το 'Αγιο Φως υποδέχθηκε, παρουσία πλήθους πιστών, ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.   

Μικτό άγημα των ενόπλων δυνάμεων απέδωσε τις τιμές με το εμβατήριο της σημαίας και τον εθνικό ύμνο. Επόμενος σταθμός του Άγιου Φωτός ήταν το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, όπου και εκεί πλήθος πιστών το υποδέχθηκε με σεβασμό και ευλάβεια.

"Είχα και φέτος την τιμή να εκπροσωπήσω την Ελληνική Κυβέρνηση στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός και στην παραλαβή του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κκ Θεόφιλο Γ΄, έχοντας ζήσει με την ελληνική αντιπροσωπεία αυτές τις μοναδικές στιγμές. Μεταφέρουμε μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας αλλά και αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης -σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τους πολέμους και τις στερήσεις- πέρα από εθνικότητα και φυλή. Μήνυμα συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας. Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε ως λαός για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία. Καλή Ανάσταση και Λαμπρή! Χρόνια Πολλά", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Στη Θεσσαλονίκη, η άφιξη του Άγιου Φωτός αναμένεται στις 21:50 το βράδυ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως και τις 22:30.

Η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη μετέβη στα Ιεροσόλυμα προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, στην Ελλάδα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, αφού μετέβη στην πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως, έπειτα ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.