ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην κηδεία της 8χρονης που έχασε τη ζωή της από τη γρίπη Η1Ν1

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2017, 19:37 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2017, 20:14
Θρήνος στην κηδεία της 8χρονης που έχασε τη ζωή της από τη γρίπη Η1Ν1
Facebook Twitter Whatsapp

Με αμέτρητα "γιατί" και σε κλίμα οδύνης, συγγενείς και φίλοι «αποχαιρέτησαν» σήμερα στις 5.00 το απόγευμα την μικρή Μαρία η οποία πριν από λίγες ημέρες προσβλήθηκε από το ιό της γρίπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με αμέτρητα "γιατί" και σε κλίμα οδύνης, συγγενείς και φίλοι «αποχαιρέτησαν» σήμερα στις 5.00 το απόγευμα την μικρή Μαρία η οποία πριν από λίγες ημέρες προσβλήθηκε από το ιό της γρίπης μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο παίδων της Πάτρας και από εκεί στη ΜΕΘ παίδων του Ρίου όπου έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το κλάμα της μάνας και του πατέρα της 8χρονης Άννας που έφυγε χτυπημένη από το ιό της γρίπης Η1Ν1 καθώς και των συγγενών και φίλων της οικογένειας κατέκλυσαν την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στη Δαφνούλα της Αχαίας όπου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία και ειπώθηκε το στερνό «αντίο».

Την ίδια ώρα κανένας δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε το παιδί και οι ευθύνες ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσθηκε από τους γιατρούς η νέα γρίπη από την οποία προσβλήθηκε ήταν το μοναδικό θέμα που απασχολούσε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η οικογένεια του κοριτσιού καταγγέλλει πως το παιδί ήταν υγιέστατο και πως οι γιατροί έδειξαν ολιγωρία τόσο μέχρι να εκτιμήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης όσο και μέχρι να της κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστώσουν από τι ακριβώς πάσχει.

Ο Αντώνης Γκόλφης θείος της μικρής δήλωσε ότι το παιδί ήταν υγιέστατο και ότι οι γονείς της την είχαν πάει 4-5 φορές στο νοσοκομείο και τους έδιωχναν. «Η άτυχη μικρή είχε πάει στο νοσοκομείο και την είχαν διώξει τέσσερις-πέντε φορές», λέει ο ίδιος και μάλιστα τόνισε ότι την ίδια μέρα που έγινε η εισαγωγή το παιδί είχε διωχθεί νωρίτερα από το νοσοκομείο.