Τις δραματικές στιγμές της πτώσης του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας , που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις στρατιωτικούς, περιέγραψε στην πρώτη της μαρτυρία, η μοναδική επιζήσασα, του τρομερού δυστυχήματος, Βασιλική Πλεξίδα. 

«Πετούσαμε χαμηλά» είπε και έδωσε ένα πρώτο στίγμα για την μοιραία πορεία. «Πέσαμε σε ομίχλη» λέει η αρχιλοχίας και προσθέτει: «Η  ορατότητα ήταν χαμηλή ως μηδενική». «Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του», λέει σύμφωνα με το Έθνος η αρχιλοχίας.

«Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου». «Όταν ύστερα από ώρα βρήκα ξανά τις αισθήσεις μου ήταν σαν να ζω σε ένα εφιαλτικό όνειρο» λέει για τις πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα η νεαρή υπαξιωματικός. «Είχα αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα» περιγράφει.                                                                                                                                                                                

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων                          

Την ίδια ώρα, οι οικογένειάς των τεσσάρων θυμάτων έχουν βυθιστεί στο πένθος, θρηνώντας για τους δικούς του ανθρώπους που χάθηκαν.

«Ήρθε στο Ρέθυμνο, χαιρέτησε τη μάνα του και έφυγε για την Αθήνα. Σήμερα το πρωί (σ.σ χθες) έκανε την πρώτη έξοδο για επιθεώρηση στα φυλάκια. Είχε όνειρα, ήταν ευχαριστημένος που έφθασε στο σημείο έφτασε, είχε όνειρα στην Ελεύθερνα να ασχοληθεί με την περιουσία» δήλωσε ο ανιψιός του Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη.

Σοκαρισμένοι είναι και οι συγγενείς του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου. Ο κ. Τσακνάκης, φίλος του συνταγματάρχη μιλά με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, δηλώνοντας ότι πρόκειται για έναν εργατικό άνθρωπο και ισχυρό αξιωματικό.

 Το όνειρο έσβησε νωρίς και για τον Ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα. Ο πατέρας του συντετριμμένος δηλώνει στην τηλεόραση του ALPHA: «Έχασα το καμάρι μου 39χρονων. Πάω στο νοσοκομείο που έχουν τις σορούς εκεί, μεταξύ των άλλων και του γιου μου του Ταγματάρχη. Του λεβέντη. Ο οποίος πέρασε όλα τα σχολεία πρώτος. Πρώτος.» Εν συνεχέια ο πατέρας του ταγματάρχη σχολίασε με επικριτικό ύφος στην χρήση «Χιουί», λέγοντας ότι αυτού του τύπου τα ελικόπτερα χρονολογούνται από τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Τα λόγια και για τον Υπολοχαγό, Κωνσταντίνο Χατζή είναι σπαρακτικά. Οι συγγενείς του μιλούν για ένα παιδί «διαμάντι», συνεπής και με ζήλο για την δουλεία του. 

Το χρονικό

Το μοιραίο ελικόπτερο τύπου UH-1H, που εκτελούσε πτήση από Λάρισα προς Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή του Σαραντάπορου στην Ελασσόνα, σε δύσβατη περιοχή, ενώ λίγες ώρες αφού χάθηκε το ίχνος του από τα ραντάρ εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο χειριστών και των δύο στρατιωτικών που επέβαιναν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το μοιραίο ελικόπτερο απογειώθηκε στις 07:25 από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας και 13 λεπτά μετά χάθηκαν τα ίχνη του και η επικοινωνία με το πλήρωμα. Τελικά λίγες ώρες μετά τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.